Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Gibraltar

Reseförsäkring Gibraltar

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Det finns väldigt få säkerhetshot på Gibraltar. Som brittiskt territorium åtnjuter området medlemskap i EU, NATO, Samväldet, samt har goda relationer med andra nationer. Suveränitetsdispyter fortsätter dock med Spanien, även om stegen som tagits mot självbestämmande, inskrivna i den nya konstitutionen som antogs 2006, har minskat spänningen. Men oavsett är Spanien fortsättningsvis motvilliga att tillämpa EU-normer vid deras interaktioner med Gibraltar.  

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera sin läkare för att klargöra om det finns behov av vaccinering innan resan. Detta bör göras 4-8 veckor innan avresa. Vaccinationer mot exempelvis hepatit A, hepatit B, mässlingen/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp, difteri bör vara uppdaterade.

Vårdinrättningar i Gibraltar håller god standard, och de flesta behandlingar finns tillgängliga. Vård är gratis för brittiska medborgare, om man kan uppvisa ett giltigt pass (gäller vid det offentliga sjukhuset St. Bernard’s).

EU medborgare bör införskaffa ett europeiskt sjukförsäkringskort (EHIC) innan resan. Detta ger dem rätt till samma behandling som lokala medborgare, skulle de behöva vård. Resenärer bör också införskaffa relevant sjukförsäkring (notera: ett EHIC kort är inte en försäkring).

Pass

Ett pass krävs för inresa i Gibraltar. EU-medborgare kan dock resa in på ett giltigt nationellt ID-kort. 

Visum

Europeiska besökare är berättigade att stanna i landet i upp till sex månader. Kanadensiska, australiensiska och amerikanska resenärer kan stanna i tre månader.

Resenärer rekommenderas att ta kontakt med sin lokala ambassad för att undersöka huruvida de behöver ett visum.

Resenärer bör notera att det krävs separata visum för inresa till Storbritannien och till Gibraltar (med andra ord, ett brittiskt visum ger en inte rätt att även resa in i Gibraltar).

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Gibraltar
  • Huvudstad: Gibraltar
  • Övriga större städer: Westside
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC + 1

Landets nödnummer

  • Polis: 112
  • Brandkår: 112
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Mallorca

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language