Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Grenada

Reseförsäkring Grenada

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Grenada är en självständig stat, den största i en ögrupp som består av 6 öar. De tre största öarna är i gruppen är Grenada, Petit Martinique och Carriacu. Grenada är den sydligaste i ögruppen, och ligger i den södra änden av Grenadinerna. Det ligger relativt nära Sydamerika, 180 km från Venezuelas kust. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att konsultera en läkare eller resehälsospecialist gällande vaccinationer och medicinska behov fyra till sex veckor innan avresa.

De följande vaccinationer är rekommenderade för resor till Grenada: Hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp/difteri. För besökare som kommer vistas i rurala områden och således kan komma i kontakt med djur bör också vaccinationer mot hepatit B och rabies övervägas.

Resenärer som anländer från områden där gula febern förekommer måste ha bevis på vaccination för inresa till Grenada.

Det har förekommit rapporter om denguefeber i Grenada under de senaste åren. Det finns inget vaccin mot denguefeber, men då den sprids av myggor kan förebyggande åtgärder vidtas som att bära långärmade kläder, använda DEET 30-50% insektsmedel och genom att använda myggnät som behandlats med myggmedel under natten. Lokal spridning av den myggburna sjukdomen chikungunya har också rapporterats i Karibien och Syd- och Centralamerika sedan 2013 och kan komma att påverka resenärer i Grenada.

Vatten är vanligtvis klorinbehandlat i Grenada och är således säkert att konsumera. Dock kan det förorenas efter tunga regn och buteljerat vatten är rekommenderat.

Även om det finns vårdinrättningar och apotek i Grenada är det rekommenderat att ta med alla receptbelagda mediciner för att försäkra sig om dess kvalitet och kvantitet.

För att nå en ambulans i Grenada, ring:

434 i St George’s

724 i St Andrew’s

774 i Carriacou

Pass

Pass krävs för alla resenärer till Grenada. De ska vara giltiga i minst sex månader. Bevis på vidare resa och tillräckliga ekonomiska medel för din vistelse krävs också.

Visum

Resenärer från de flesta europeiska länder, USA, Kanada och Japan behöver inget visum för vistelser på upp till 90 dagar. En full lista av de länder som inte behöver ett visum kan hittas här.

För mer information gå till http://www.tlcsvisas.com/tlcs/.

 

Grenada
  • Huvudstad: St George’s
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC -4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language