Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Guam

Reseförsäkring Guam

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Guam ligger i västra Stilla havet och är ett amerikanskt autonomt territorium. Det är ett av fem amerikanska territorium med en etablerad civil regering.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Alla resenärer rekommenderas starkt att kontakta en allmänläkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan resa till Guam. Även om det inte finns några obligatoriska vaccinationer bör resenärer se till att följande vaccinationer är uppdaterade: hepatit A och B (särskilt för de resenärer som planerar att vistas i området i över 6 månader), japansk encefalit (för de som planerar att vistas på landsbygden i mer än 1 månad), mässling/påssjuka/röda hund (MPR), stelkramp/difteri och tyfus.

Drick endast kokat vatten eller buteljerade drycker. Ät tillagad eller skalad frukt, grönsaker, kött och fisk. Följande fisk bör inte ätas då de kan innehålla gifter: röd snapper, havsabborre, seriola och ett stort antal tropiska revfiskar.

Nödnumret för räddningstjänst och ambulans är 911. Det finns endast ett offentligt sjukhus, men ett stort antal privata kliniker. Om allvarlig sjukdom eller olycka sker kan resenärer behöva evakueras till ett land med bättre teknologi och välutbildad personal.

Pass

Guam är ett externt autonomt amerikanskt territorium och pass krävs därför för alla resenärer förutom amerikanska medborgare. Amerikanska medborgare som anländer från det amerikanska fastlandet eller ett amerikanskt territorium behöver endast ett giltigt ID-kort.

För alla andra resenärer gäller samma inreseregler som för USA. Pass måste vara giltigt under hela vistelsen.  

Visum

Visumkraven för Guam är samma som för USA:s fastland; svenska resenärer kan resa under Visa Waiver Program. Under detta program kan resenärer från Sverige, Australien, Österrike, Belguim, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Slovenien, Spanien och Storbrittanien resa til USA för vistelser på upp till 90 dagar utan visum.

Programmet baseras på följande krav: (a) anledningen till vistelsen är affärsrelaterade, för turism eller mellanlandning; (b) flygbolaget är del av Guam Visa Waiver Program; (c) alla besökare har ett ifyllt och underskrivet visa waiver formulär, I-736 (som du kan få via flygbolaget). Bevis på vidare resa eller returbiljett är även ett krav. Alla resenärer som inte inkluderats i listan ovan bör kontakta närmaste amerikanska ambassad för mer information.

Även om Guam är ett amerikanskt territorium kan resenärer som får resa till Guam utan visum fortfarande behöva möta USA:s visumkrav om de tänker resa till fastlandet.

http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/visa-waiver-program

Guam
  • Huvudstad: Hagatna (11 000)
  • Övriga större städer: Barrigada (8,652), Dededo (42,980), Mangilao (13,313), Santa Rita (7,500), Tamuning (18,012), Yigo (19,474), Yona (6,484).
  • Religion: Katolicism
  • Tidszon: UTC +10

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language