Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Hongkong

Reseförsäkring Hongkong

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Hong Kong anses vara en av de mest gynnsamma platserna i världen för att göra affärer, dels tack vare dess rättssystem, tillgång till finans och internationella profil. Hong Kong anses ha låg grad av korruption, även om affärsintressen har stort inflytande på det lagstiftande rådet.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare för att få den senaste informationen angående rekommenderade vacciner ungefär 4-8 veckor före avresa till Hongkong. Resenärer ska också ha de följande vaccinationer uppdaterade: mässlingen/påssjuka/röda hund (MPR) och stelkramp-difteri.

Följande vaccinationer är rekommenderade: Hepatit A och influensa.

Ta med en antibiotika och anti-diarré läkemedel som bör tas vid första tecken av diarré.

Hongkong har inte varit immunt mot utbrottet av den högst smittsamma H5N1 strängen av influensa. För att reducera risken för potentiell infektion bör resenärer undvika tamfågelgårdar, kontakt med levande djur och konsumtion av dåligt tillagade rätter av ägg och tamfågel.

Vårdinrättningar i Hongkong är utmärkta. Engelskspråkig sjukvårdspersonal är allmänt tillgängliga med många västerländskt utbildade läkare. Det är lämpligt att skaffa sig en omfattande resesjukförsäkring innan resan, även om de flesta platser kommer att kräva kontant betalning i förskott. I händelse av nödfall bör besökare ringa 999 för polis, brandkår och ambulans.

Mediciner kan enkelt köpas på apotek. 

Pass

Pass krävs för inresa i Hongkong och måste vara giltigt i minst sex månader efter det förväntade avresedatumet från Hong Kong.

Visum

Medborgare från mer än 100 länder omfattas för nuvarande av avtal om visumundantag med Hong Kong och behöver inte söka visum för turist- eller affärsresor (exklusive profitgivande, betalda och obetalda aktiviteter). Hur långa vistelser som tillåts varierar beroende på nationalitet. Detta avtal om visumundantag omfattar samtliga EU-länder, USA, Australien och Kanada.

Vid ankomst måste resenärer kunna uppvisa dokument som bekräftar syftet med resan, och en biljett för vidare- eller hemresa. Besökare måste också kunna visa bevis på tillgängliga ekonomiska medel för sin vistelse.

Turistvisum: Undantaget (Längd påvistelse varierar mellan nationaliteter)
Affärsvisum: Undantaget (Längd påvistelse varierar mellan nationaliteter)
Studentvisum: Krävs

För mer information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Hongkong
  • Huvudstad: -
  • Övriga större städer: -
  • Tidszon: HKT (UTC + 8)

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Beijing

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language