Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Kap Verde

Reseförsäkring Kap Verde

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Trots politisk stabilitet har Kap Verde stora underskott och skulder, vilket medför en långsam ekonomisk tillväxt. Arbetslösheten är också hög och landets beroende av ekonomiska omständigheter på andra håll, särskilt i euroområdet, skapar strukturella svagheter.

Mänskliga rättigheter och grundläggande friheter upprätthålls i stor utsträckning i Kap Verde, även om inkomstklyftor utgör en latent risk för protester och oroligheter. Att landsbygdssamhällen inte integreras i landets ekonomiska tillväxtplaner utgör en potentiell framtida källa till spänningar i civilsamhället.

Kap Verde är en viktig transitpunkt i den illegala droghandeln som från Sydamerika passerar genom Västafrika på väg till Europa. Vidden av den illegala handeln är okänd, men dess inverkan på Kap Verdes inrikes säkerhet är begränsad. Tillgången på droger är en bidragande faktor till den ökande brottsligheten i landet, även om hotet från småbrottslighet fortfarande är relativt lågt jämfört med andra länder i Västafrika.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att ha uppdaterade vaccinationer för hepatit A och B, tyfus, polio, stelkramp-difteri. Resenärer som anländer från områden där gula febern är känt förekommande behöver uppvisa vaccinationsintyg mot gula febern.

Det finns en begränsad risk för malaria, även om malariaförekomst tidigare rapporterats på ön San Tiago.

Undvik kranvatten om det inte kan säkerställas att det har genomgått lämplig behandling. Mjölk i Kap Verde är opastöriserad och därför bör även mjölk och mjölkprodukter bör undvikas.

Kap Verdes vårdinrättningar är begränsade. De största sjukhusen finns i Praia och Mindelo och i några andra städer samt på vissa öar finns mindre kliniker. Det är bra att känna till att öarna Brava och Santo Antao inte kan ta emot luftevakuering samt att Brava inte har daglig färjetrafik.

Pass

Pass med en giltighetstid på minst sex månader efter planerat utresedatum från Kap Verde krävs för inresa i landet. Bevis på returbiljett krävs också.

Visum

Resenärer behöver visum för vistelse i Kap Verde. Visum för en inresa är giltiga i sex månader från utfärdandedatum för vistelser på upp till 90 dagar. Visum för flera inresor är giltiga i upp till ett år. Visum kan erhållas vid ankomst om det inte finns någon ambassad eller konsulat i hemlandet. Resenärer rekommenderas dock att ansöka om visum innan avresa, eftersom ansökningsprocessen på plats kan ta upp till två timmar.

Viktigt att känna till: Myndigheter kan neka resenärer som anländer från länder med pågående epidemier visum på flygplatsen. Det har exempelvis hänt i samband med utbrottet av Ebola.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kap Verde
  • Huvudstad: Praia
  • Övriga större städer: Inga
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT -1

Landets nödnummer

  • Polis: 132
  • Brandkår: 131
  • Ambulans: 130

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language