Reseförsäkring Kenya

Främst är Kenya känt för turister som en plats dit man åker för att uppleva exotiska djur i deras naturliga miljö. Här har man chansen att uppleva ”The big 5”: Leopard, noshörning, lejon, buffel och elefant. Med flera vildmarks- och naturområden samt nationalparker är det enkelt att hitta en safari som kan erbjuda dig att se just ditt favoritdjur. Några av dessa är Nairobi National Park, Giraffe Centre, Sheldrick Wildlife Trust och Tsavo East. Om du gillar vandring och vill uppleva Kenyas natur så är Mount Kenya och nationalparken Hell’s Gate två populära besöksmål. Det är alltid bra att boka dina tänkta turer i god tid, för att säkerställa att du får just den upplevelse du är ute efter.

För dig som vill till kusten och längtar till lata dagar i solen på vackra stränder så finns det en del platser att välja mellan, bland annat Watamu, Mombasa och Ukunda. I landets huvudstad Nairobi möter den vilda naturen det moderna i en storstad med skyskrapor och puls. Perfekt om du vill komma undan solen en stund för lite shopping och god mat.

Inför din resa till Kenya bör du uppdatera dig om säkerhetsläget i landet via UD. Vi rekommenderar också att du läser på om vädret, för att inte riskera åka under en regnperiod. Sjukvården i större städer som Nairobi och Mombasa är god, och det kan vara bra att spara nummer och adress till sjukhus om något skulle inträffa. Se till att du har de vaccinationer som behövs, och säkerställ att du har en reseförsäkring som möter dina behov under resan till Kenya.

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Nairobi (pop 4 735 000)
Andra städer: Mombasa, Nakuru, Ruiru
Befolkning: 53 771 296
Religion: kristendom
Tidszon: UTC + 03: 00 (EAT)
Körsida: vänster
Riktnummer : +254
Elektriska kontakter: BS 1363

Kärnrisker i Kenya inkluderar terrorism, brottslighet och tillfälliga kränkningar av våldsam etnisk och kommunal oro. Den primära risken för både resenärer och lokala medborgare är dock trafiksäkerheten. Under tiden är våldsam kriminell aktivitet ett stort hot i alla stadsområden och kan rikta sig utländska medborgare, som vanligtvis uppfattas som rika. Militär aktivitet och terroristattacker är också en stor angelägenhet, eftersom al-Shabaab strävar efter att straffa Kenya för att militärens medverkan i konflikten i Somalia är involverad.

Pengar

Kenyansk shilling (KES) är den nationella valutan.

Utländsk valuta (US-dollar, Sterling eller Euro) kan enkelt växlas på banker, växlingskontor och hotell. Undvik gatubyteshandlare, som huvudsakligen är illegala operatörer. När du växlar pengar, var medveten om att sedlar med små valörer kan ge dig lägre kurs än större.

Det bästa stället att växla pengar är på valutabyråer, som erbjuder konkurrenskraftiga priser och inga provisionsavgifter. Banker kan ta ut upp till 5 procent i provision. Det är också bra att komma ihåg att många förfalskade amerikanska sedlar cirkulerar i Kenya, vilket leder till att många banker inte accepterar amerikanska sedlar utfärdade före 1995.

Visa- och American Express-kreditkort accepteras allmänt, men MasterCard är begränsat. Kreditkortsbedrägerier förekommer, så resenärer rekommenderas att behålla alla kvitton och övervaka sina finansiella transaktioner noga. Det finns många bankomater i stora städer som Nairobi och Mombasa, men det finns säkerhetsproblem när du använder dem och användningen bör hållas till ett minimum. Uttagsautomater är svårare att få tag på utanför de stora stadskärnorna.

Dricks förväntas på de flesta håll, särskilt på grund av ekonomins blomstrande turistindustri.

Resenärer får endast bära högst 100 000 kenyanska shilling vid utresa.

Kommunikationer

Den internationella telefonkoden är +254. Den utgående koden är 000 följt av den relevanta landskoden, förutom om du ringer till Tanzania eller Uganda, i vilket fall de utgående koderna är 007 eller 006.

Ortskoder:

Nairobi 20
Mombasa 41
Nakuru 51

Internationella samtal kan vanligtvis göras direkt, men i vissa landsbygdsområden vidarekopplas internationella samtal via operatören. Internationella operatörsassisterade samtal kan göras genom att ringa 0196.

Alla större städer och turistområden (inklusive hotell) har internetkaféer. Wi-Fi finns tillgängligt på utvalda platser (mestadels hotell) i Nairobi.

Elektricitet

Elektricitet körs vid 240 volt, 50 Hz. Fyrkantiga fyrkantiga pluggar i UK-stil används.

Medan leveransen vanligtvis är tillförlitlig i hotell med högre pris finns det risk för störningar i elförsörjningen, och de som använder bärbara datorer och annan känslig elektronisk utrustning kan önska att överväga att få övervakningsskydd med dem. Detta gäller särskilt för dem som reser till avlägsna områden.

Fysisk

Kenya gränsar till öster om Somalia, norr om Etiopien, i nordost av Sudan genom den omtvistade Elemi-triangeln, i väster vid Uganda och i söder av Tanzania. Kenya har en kust i Indiska oceanen; Lake Victoria berör de västra kanterna i Kenya och Lake Turkana är en framträdande egenskap i nordväst om landet.

Den östra delen av landet är främst kustområden som ger plats åt stora slätter. Flyttande inlandet dominerar den stora riftdalen geografi och de stora topparna i Mount Elgon, Mount Kenya och Mount Kilimanjaro dominerar. Nordost mot den somaliska gränsen är särskilt torr i naturen.

Pass

För inresa måste pass vara giltigt i upp till 6 månader efter det avsedda avresedatumet. Pass måste ha minst två tomma sidor.

Visum

Medborgare i de flesta länder kräver visum inklusive Australien, Kanada, EU (förutom Cypern), Storbritannien och USA. Brittiska medborgare kan ansöka om ett engångs- och transitvisum på webbplatsen för e-visum, eller om andra visum genom en kenyansk högkommission eller ambassad. Även om visum kan erhållas av många nationaliteter vid ankomst, kan detta leda till förseningar och extra kostnader. Om möjligt bör du försöka få visum i förväg från din närmaste kenyanska ambassad eller högkommission. För att minimera tiden för att köa på flygplatsen skaffa visum innan du reser.

Besökare av följande nationaliteter behöver inte visum för att resa in i Kenya: Bahamas, Bangladesh, Barbados, Botswana, Brunei-Darussalam, Cypern, Dominica, Etiopien, Fijiöarna, Gambia, Ghana, Grenada, Jamaica, Kiribati, Lesotho, Malawi, Maldiverna , Mauritius, Namibia, Nauru, Papua Nya Guinea, Samoa, San Marino, Seychellerna, Sierra Leone, Singapore, Salomonöarna, St Lucia, St Vincent och Grenadinerna, Swaziland, Tanzania, Tonga, Turkiet, Tuvalu, Uganda, Uruguay, Vanuatu , Zambia, Zimbabwe.

Vissa nationaliteter bör ansöka tre månader före planerat resdatum eftersom deras ansökningar skickas till Nairobi innan godkännande. Dessa är: Afghanistan, Armenien, Azerbajdzjan, Kamerun, Iran, Irak, Libanon, Libyen, Mali, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Senegal, Somalia, Tadzjikistan och Jemen.

Affärsresenärer måste fylla i ansökningsformulär V1 och inneha ett affärsbrev med inbjudan. Ansökningar personligen behandlas vanligtvis inom cirka tre dagar, medan postansökningar kan ta över en vecka. Affärsvisum klassificeras i ett antal olika klasser beroende på vilken typ av verksamhet som utförs.

Vårdinrättningar

Medicinska anläggningar i Nairobi och Mombasa anses lämpliga, men sjukförsäkring är alltid nödvändig. Det finns ett "Flying Doctors Society" som fungerar direkt med parker och reserver för akut medicinsk evakuering. Resenärer rekommenderas också att ta med alla receptbelagda läkemedel med dem. Sanitära förhållanden är bara tillfredsställande inom spelparker och reserver, bättre hotell och restauranger (främst i Nairobi och Mombasa). Flaskdrycker bör alltid vara att föredra och endast is från mineralvatten ska konsumeras.

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Kenya. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa till Kenya. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies, beroende på detaljerna för deras resa.

Risk för malaria finns i hela Kenya, inklusive stadsområden och förebyggande medicin rekommenderas i form av Lariam, Malarone eller Doxycycline.

Denguefeber är endemisk året runt i Kenya med toppöverföring under regnperioden, från april till oktober.

Utbrott av Chikungunya har rapporterats i landet, med de senaste bekräftade fallen i Mombasa.

Kolerautbrott har rapporterats i Kenya varje år med stora cykliska epidemier vart femte till sjunde år. Det nuvarande kolerautbrottet är aktivt i två län, nämligen Garissa och Nairobi.

Schistosomiasis är endemisk i Kenya, särskilt i de bevattnade jordbrukszonerna och tätbefolkade stads- och förortsområden runt Victoriasjön, angränsande öar och på Kano-slätten. Undvik att simma i sötvatten, såsom sjöar, floder, dammar och våtmarker, och ät råa livsmedel som inte har tvättats med renat vatten.

Kenya har världens fjärde största hiv-epidemi i världen, med 1,4 miljoner människor som lever med hiv. Kenyas hiv-epidemi drivs av sexuell överföring och drabbar alla delar av befolkningen. Robusta försiktighetsåtgärder bör följas för att undvika överföring av viruset.

Utöver dessa hälsorisker är resenärers diarré det vanligaste reserelaterade medicinska problemet som drabbar resenärer till Kenya. Det är lämpligt att ta med medicin mot diarré och orala rehydreringssalter för att förhindra uttorkning. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricka vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har kokats.

Tuberkulos är mycket endemisk och ett stort folkhälsoproblem i Kenya.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Kenya
Landets nödnummer
Polis:
999
Brandkår:
999
Ambulans:
999

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.