Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Kiribati

Översikt

Republiken Kiribati är en önation av 21 bebodda öar, som delas i tre grupper: Gilbertöarna, Pheonixöarna och Linjeöarna. Kiribati blev självständigt från Storbritannien 1979. Det är medlem i Commonwealth of Nations, IMF och Världsbanken, och blev en fullvärdig medlem i FN 1999.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist för den senaste informationen om de vacciner som rekommenderas, minst 4-8 veckor innan avresa till Kiribati. Resenärer bör se till att deras rutinvacciner, stelkramp/difteri och mässling/påssjuka/röda hund är uppdaterade.

Följande vaccinationer rekommenderas: Hepatit A, tyfus och Hepatit B (för de som kommer att komma i kontakt med lokalbefolkningen).

Vaccinationsintyg för gula febern krävs för de resenärer som reser från länder där sjukdomen rapporterats.

För att mildra risken för tyfus och andra sjukdomar bör resenärer undvika att dricka kranvatten eller vatten från flaskor som inte varit förseglade. Ha inte is i drickor. Buteljerat vatten bör endast köpa från stora affärer. Var försiktig när du äter fisk eller skaldjur då fisk kan vara innehålla giftiga biotoxiner även om de är ordentligt tillagade. Barracuda är ett exempel på detta.

Ta med dig antibiotika och anti-diarré läkemedel.

Vårdinrättningar i Kiribati är begränsade. På grund av begränsad tillgång till mediciner och utrustning kan de flesta vårdinrättningar endast hantera mindre medicinska problem. Medicinsk evakuering till andra länder kan krävas för allvarligare sjukdom eller skada. Det rekommenderas att resenärer tecknar heltäckande rese- och sjukförsäkring innan avresa, även om försäkringen inte kommer att täcka medicinsk behandling på de flesta vårdinrättningar. I nödfall bör du ringa 999.

Det finns inga apotek i Kiribati. Resenärer bör se till att ta med sig de receptbelagda mediciner de kan behöva för hela vistelsen.

Pass

Pass krävs för inresa till Kiribati.

Visum

Medborgare från över 60 länder behöver i dagsläget inget visum för turist- eller affärsresor. Den tillåtna längden för vistelsen beror på medborgarskap. Detta inkluderar medborgare från USA, Australien, Kanada och alla EU lädner. Besökare till Kiribati måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader.

För att erhålla visum vid ankomst måste besökare kunna visa en returbiljett och bevis på tillräckliga finansiella medel för att täcka hela vistelsen.

Turistvisum: krävs för vissa länder

Affärsvsium: krävs för vissa länder

Studentvisum: krävs för vissa länder

Alla besökare måste betala en avgift på AU$20 innan avresa från Kiribati.

Vaccinationsintyg för gula febern krävs för resenärer som reser från ett land där sjukdomen rapporterats.

Kiribati
  • Huvudstad: South Tarawa (28,802)

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language