Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Kokosöarna, Keelingöarna

Reseförsäkring Kokosöarna, Keelingöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Kokosöarna är en önation i Indiska oceanen med två bebodda öar och ett flertal obebodda öar. Öarna är australiskt territorium och har ungefär 600 invånare.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det finns inga allvarliga hälsorisker på Kokosöarna. Resenärer rekommenderas dock att se till att följande rutinvaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund (MPR), difteri-stelkramp och tyfus.

Resenärer rekommenderas att ha med sig tillräcklig mängd receptbelagda läkemedel för att täcka eventuellt behov under vistelsen, samt förvara läkemedlen i sina originalförpackningar. Resenärer rekommenderas också att försöka undvika insektsbett genom att vidta försiktighetsåtgärder såsom att använda myggmedel och bära lämpliga kläder vid eventuell vistelse i tät skogsmark.

Om behov av att uppsöka läkare uppstår måste man boka tid för läkarbesök.

Pass

Endast australiska medborgare är undantagna passkravet och kan resa till Kokosöarna med fotolegitimation. För alla andra resenärer krävs ett pass. 

Visum

Samtliga resenärer, förutom australiska medborgare, måste ha visum eller Electronic Travel Authority (ETA) för inresa till Kokosöarna. ETA kan erhållas från resebyråer eller flygbolag och resenärer som innehar en ETA kan stanna på Kokosöarna i upp till tre månader.

Det finns inga ambassader på Kokosöarna och Kokosöarna har inga ambassader i andra länder. För konsulärt bistånd rekommenderas resenärer att kontakta australiska myndigheter.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kokosöarna, Keelingöarna
  • Huvudstad: West Island
  • Religion: Islam och kristendom
  • Tidszon: UTC+6.30

Landets nödnummer

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language