Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Kuwait

Reseförsäkring Kuwait

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Kuwait är ett lågriskland och innebär inte några omedelbara säkerhetsproblem. Trots sin historiska sårbarhet för attacker från Irak och maritima tvister med grannländer i persiska viken, har hotet om mellanstatliga väpnade konflikter i stort sett försvunnit sedans slutet av Saddam Husseins regim och Kuwaits integration i Gulfstaternas samarbetsråd (GCC). Kuwait har en framträdande inre säkerhetsnärvaro och risken för uppror eller inbördeskrig är liten.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att konsultera en resehälsospecialist eller läkare minst 4-8 veckor före avresa.

Det är viktigt att kontrollera att alla vaccinationer är uppdaterade. Vaccinationer krävs för hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp-difteri. Hepatit B och rabies kan också vara rekommenderat.

Malaria är inte endemisk i Kuwait, men det finns farhågor att migrerande arbetare från södra Asien bär sjukdomen i landet.

Vårdinrättningar i Kuwait håller god standard och landet har en rad olika privata och offentliga kliniker. Avgifter för offentlig sjukvård kontrolleras av staten och kan vara dyra. Det rekommenderas att resenärer tecknar omfattande rese- och sjukförsäkring före resan även om vissa inrättningar kommer att kräva betalning omedelbart efter att behandling skett, oavsett din försäkring.

Apoteken är välsorterade och markeras med ett grönt kors, de turas om att ha sena öppettider. Information om apotekens öppettider kan hittas i den lokala tidningen. Privata kliniker har också sina egna apotek.

Lugnande, anti-depressiva och sömnläkemedel skrivs sällan ut i Kuwait. Det rekommenderas att resenärer för med sig tillräckligt med den medicin de behöver för att täcka hela vistelsen. Det kan även vara bra att ta med ett signerat brev från din läkare som anger alla medicinska åkommor och de läkemedel som skrivits ut för dem. Behåll läkemedel i dess originalförpackning.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader efter inresedatum. 

Visum

Medborgare från följande länder kan få visum vid ankomst för både affärs- och turiständamål:

Andorra, Australien, Österrike, Bahrain, Belgien, Brunei, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Hong Kong, Island, Irland, Italien, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Malaysia, Monaco, Norge, Nederländerna, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Oman, Qatar, Saudiarabien, San Marino, Singapore, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, USA och Vatikanstaten.

Det finns ingen avgift för medborgare i GCC-länderna, Sverige, Storbritannien, USA eller Norge.

De resenärer som inte är berättigade till visum vid ankomst behöver en kuwaitisk sponsor för att få visum i förväg. Ett fåtal större hotel och Kuwait Airways kan sponsra resenärer. Tjänsten kan dock medföra en avgift. Visum kan ta upp till 10 dagar att utfärdas.

Visum är vanligtvis giltiga i 90 dagar för vistelser på 30 dagar. Visumförlängningar kan ansökas om på immigrationsmyndigheten i Shuwaikh.

Visum för flera inresor utfärdas endast för affärsresenärer och måste ansökas om i förväg. Dessa är giltiga i 12 månader.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Kuwait
  • Huvudstad: Kuwait City
  • Övriga större städer: Hawalli
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT +3

Landets nödnummer

  • Polis: 112
  • Brandkår: 112
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language