Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Luxemburg

Reseförsäkring Luxemburg

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Luxemburg är ett av de säkraste länderna i världen och riskläget är lågt. De huvudsakliga riskerna gäller brott såsom ficktjuveri och stöld, även om dessa risker är begränsade. Luxemburg har en skicklig polisstyrka som effektivt motverkar kriminella verksamheter.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Eftersom Luxemburg är ett land med välutvecklad infrastruktur är eventuella hälsorisker tämligen begränsade. Resenärer rekommenderas att vara vaccinerade mot mässling/påssjuka/röda hund (MPR), stelkramp-difteri och influensa.

I händelse av nödsituation är det starkt rekommenderat att söka sig till vårdinrättningar i huvudstaden. Apotek har öppet dygnet runt i Luxemburg och för information om tillgängliga tjänster behöver resenärer kontakta medicinska myndigheter.

Sjukhus och läkarmottagningar finns även utanför huvudstaden, men tjänster och behandling kan vara mer begränsade. Eftersom större medicinska ingrepp kan kräva förflyttning till Frankrike eller Belgien är det viktigt att inneha reseförsäkring.

Pass

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare kan resa till Luxemburg med nationellt ID-kort eller pass, som är giltigt under hela vistelsen. För icke-EU-medborgare krävs pass med en giltighetstid på tre månader efter utresedatum ur Luxemburg. EU-medborgare som reser till Luxemburg från ett land där Schengenavtalet gäller behöver inte pass för inresa.

Visum

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare behöver inte visum för resa till Luxemburg och kan stanna i landet på obestämd tid, men bör registrera sig hos de lokala myndigheterna efter tre månader. Medborgare från Kanada, USA och Australien kan vistas visumfritt i Luxemburg i 90 dagar. Resenärer från andra länder rekommenderas att konsultera lämplig ambassad eller konsulat för information om specifika inresekrav.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

För information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum vid inresa till Luxemburg, besök European Commission Visa Policy website.

Luxemburg
  • Huvudstad: Luxemburg
  • Religion: Katolicism
  • Tidszon: Centraleuropeisk tid (GMT +1)

Landets nödnummer

  • Polis: 113
  • Brandkår: 112
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Tjeckien

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language