Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Madagaskar

Reseförsäkring Madagaskar

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Madagaskar har en instabil politisk- och säkerhetsmiljö, vilket kan vara en risk för utländsk personal och verksamheter. Statskupper under 2002 och 2009 lyfte fram militärens centrala roll i Madagaskars politik och varaktig politisk turbulens har polariserat samhället, vårdat långvariga missförhållanden och resulterat i internationella sanktioner som ytterligare har skadat en redan ojämn och underpresterande ekonomi.

Däremot har den nyvalde presidenten Rajaonarimampianina försökt att återställa politisk stabilitet till önationen och hans allomfattande politik börjar tillåta bistånd och utvecklingsbistånd, vilket placerar ekonomin på en preliminärt uppåtgående bana.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en resehälsospecialist eller läkare 4-6 veckor innan avresa, för den senaste informationen om rekommenderade vaccinationer.

Du bör se till att rutinvacciner är uppdaterade (influensa, vattkoppor, polio, mässling/påssjuka/röda hund och difteri/stelkramp). Du bör även vara vaccinerad mot hepatit A och tyfus.

Om du kommer att vara i Madagaskar i längre än 6 månader eller ha regelbunden kontakt med lokalbefolkningen, bör du också vaccineras mot hepatit B. Endast de som tillbringar mycket tid utomhus, på landsbygden eller är i en riskgrupp (t.ex. barn) behöver överväga att vaccinera sig mot rabies.

Klorokin-resistent malaria finns också i hela Madagaskar, men särskilt runt kustområden. Se till att du tar med lämplig anti-malariamedicin och i stor mängd då lokala läkemedel kan komma att inte uppfylla europeiska krav för läkemedel. Profylax med Lariam, Malarone, eller doxycyklin rekommenderas.

Mer än 500 fall av böldpest rapporteras varje år i Madagaskar, framför allt i provinserna Antananarivo, Fianarantsoa, ​​Mahajanga, och Toamasina. Det är ganska lätt att behandla, men resenärer som berörs bör ta med sig en flaska doxycyklin som tas profylaktiskt om exponeringen sker.

Du bör endasat dricka eller använda vatten som kokats eller på flaska, och undvika is i drycker.

Heltäckande sjukförsäkring som inkluderar evakuering rekommenderas för Madagaskar. Både privata och offentliga sjukhus finns i Madagaskar, men de kan oftast endast utföra grundläggande medicinsk behandling. De bästa sjukhusen finns i Antananarivo, men deras standard varierar.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader från inresedatum i Madagaskar. Det måste även ha minst två tomma sidor. 

Visum

Visum krävs vanligtvis för inresa i Madagaskar, resenärer kan erhålla ett visum vid ankomst för vistelser på upp till 30 dagar. Visum som erhålls vid flygplatsen kan därefter inte förlängas. Detta visum och alla andra typer av visum finns även tillgängliga från närmaste Madagaskars ambassad.

Var noga med att få rätt visum för syftet med din resa (affärs, turist etc.) och inte stanna längre än visumet tillåter. Avvikelser har resulterat i arrestering och utvisning.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Madagaskar
  • Huvudstad: Antananarivo
  • Övriga större städer: Toamasina, Antsirabe, Fianarantsoa
  • Religion: Inhemska religioner och kristendom
  • Tidszon: GMT+3

Landets nödnummer

  • Polis: 117
  • Brandkår: 118
  • Ambulans: +261202235753

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language