Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Mayotte

Reseförsäkring Mayotte

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Den lilla ön Mayotte i östra Indiska oceanen har njutit av fred i över ett halvt århundrade. Beslutet av öborna att inte bli självständiga från Frankrike innebär att Mayotte skyddas av Frankrikes väpnade styrkor. Ön har också mycket högre levnadsstandard än dess grannländer, som exemplifieras genom användningen av euron.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Rutinvaccineringar, såsom mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri bör vara uppdaterade.

Hepatit A, B och tyfus vaccinering rekommenderas. Insektsburna virus, inklusive chikungunya, denguefeber och malaria finns på ön. Resenärer bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika myggbett, såsom att använda insektsmedel, täcka bar hud och använda insektsnät.

Det europeiska sjukförsäkringskortet (EHIC) täcker inte Mayotte. Vårdinrättningarna kan endast hantera enklare olyckor och sjukdomar och de flesta är privata. För att säkra ens grundläggande sjukvård bör resenärer teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader från inresedatum i Mayotte.

Visum

Mayotte är ett franskt utomeuropeiskt departement (Collectivité Territoriale d’Outre-mer). Medborgare i EU-länder behöver inget visum för turistresor, men affärsvisum krävs för affärsresor.
För mer information se http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Mayotte
  • Huvudstad: Mamoudzou
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT +3

Landets nödnummer

  • Polis: 17
  • Brandkår: 18
  • Ambulans: 15

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language