Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Nauru

Reseförsäkring Nauru

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Nauru är ett lågriskland och utgör inga särskilda säkerhetsproblem. Dock kvarstår risken för utbredd oro kopplad till socioekonomiska frågor. Extremt väder kan även störa resor till ön. Då Nauru är en liten ö och majoriteten av befolkningen lever vid kusten, kan stormar potentielt vara förödande för infrastrukturen.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund, polio och stelkramp/difteri.

Dessutom rekommenderas du att vaccinera dig mot hepatit A, och om du kommer att vistas i landet i längre än sex månader eller kommer att komma i kontakt med lokalbefolkningen bör du även överväga vaccinering mot hepatit B. Rabiesvaccinering rekommenderas även för de resenärer som kan komma i kontakt med djur.

Resenärsdiarré är det vanligaste reserelaterade hälsoproblemet. Resenärer bör däför ta med sig antibiotika och anti-diarré läkemedel.

Denguefeber har rapporterats. Besökare bör vitda skyddsåtgärder såsom att använda insektsmedel med DEET.

Kranvatten bör inte drickas om det inte filtrerats, kokats eller kemiskt decinficerats.

Tillräckliga mängder av personliga receptbelagda läkemedel bör tas med.

Vårdinrättningar är extremt begränsade. Det rekommenderas att resenärer tecknar heltäckande rese- och sjukförsäkring, men många läkare kommer att förvänta sig kontant betalning oavsett försäkring.

Pass

Pass krävs för inresa. De måste vara giltiga i minst sex månader efter inresa i Nauru.

Visum

Alla utländska medborgare måste ansöka om visum innan inresa. Besökare måste även ha en returbiljett och hotell eller annat boende bokat för hela vistelsen.

Det bör noteras att det kan vara en lång process att ansöka om visum, då resenärer måste ha ett brev av bekräftelse och betala en avgift av $100 vid ankomst.

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs av de resenärer som reser från länder där sjukdomen rapporterats.

Nauru

Landets nödnummer

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language