Reseförsäkring till Nigeria
Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Abuja (pop 3 278 000)
Andra städer: Lagos, Kano, Ibadan, Kaduna, Port Harcourt
Befolkning: 208,242,907
Religion: kristendom och islam
Tidszon: UTC + 01: 00 (WAT)
Körsida: höger
Riktnummer : +234
Elektriska pluggar: BS 546, BS 1363

Nigeria fortsätter att möta betydande utmaningar, framför allt från Boko Haram-upproret i det avlägsna nordöstra, rådande instabilitet i sitt mellersta bälte och från det latenta militanta hotet från Niger-deltaet. Den mest allvarliga utmaningen som resenärer står inför är dock troligtvis kaotisk infrastruktur i Lagos och andra städer, där snabb urbanisering och hög arbetslöshet har kombinerats för att skapa en flytande säkerhetsmiljö för både rika nigerier och utländska medborgare. Kidnap och lösen är ett särskilt problem. Kriminalitet är en betydande utmaning för organisationer som är verksamma i Nigeria, med både organiserade brottssyndikater och individer som är engagerade i korruption, rån, biljacking, kidnappning och sjöröver piratkopiering, som ofta kan inkludera en hög våldsnivå. Dessa hot är endemiska för Nigeria, men förekommer särskilt i de södra Delta-staterna och Lagos, där utländska medborgare och medelklass eller rika lokala medborgare kan riktas. Exceptionellt höga nivåer av korruption kommer att öka driftskostnaderna och följderelaterade risker.

Pengar

Nigerias valuta är Naira (NGN). Den nigerianska Naira är uppdelad i 100 kobo. Sedlar är i valörer av NGN 500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5; mynten är i valörerna NGN 1 och kobo 25, 10, 5 och 1.

Det kan ibland vara svårt att växla pengar i Nigeria. De flesta av landets banker hjälper inte till med att växla pengar och det finns i allmänhet inga möjligheter att växla pengar vid ankomst till flygplatsen, särskilt i Lagos. De bästa ställena att växla pengar är vanligtvis exklusiva hotell. Nairan är en stängd valuta och du kan inte växla pengar innan du anländer till Nigeria.

Möjligheterna att byta resecheckar är begränsade till större städer. Nigeria är till stor del en kontantekonomi, men betal- och kreditkort används alltmer, särskilt i större städer. Det finns dock betydande oro över kreditrelaterad och debetrelaterad brottslighet innebär att försiktighetsåtgärder och begränsad användning på etablerade företag rekommenderas.

Observera att Nairan är artificiellt fixerad till en hög kurs i förhållande till dess värde i utbyte mot utländsk valuta. Pengar kan växlas på godkända växlingsanläggningar inklusive större hotell till den officiella kursen. Vi rekommenderar starkt att du undviker den svarta marknaden för att växla pengar eftersom detta är både farligt och kan leda till arrestering.

I allmänhet sträcker sig banktiderna från 0800-1500 lokal tid på måndagar och från 0800-1330 tisdag till fredag. I de norra delarna av landet kan detta förändras på grund av förekomsten av islamisk kultur, som ofta behandlar fredagen som en icke-arbetsdag.

Kommunikationer

Den internationella landskoden för Nigeria är 234. Den utgående internationella koden är 009, följt av relevant landskod.

Det statiska telefonsystemet är otillräckligt och begränsas ytterligare av otillräckligt underhåll. Detta står emellertid i kontrast till den snabba tillväxten i mobilnätet, vilket har fixat kommunikationsproblemet i en utsträckning.

Stadskoder:

Abuja 9
Lagos 1
Kano 64
Ibadan 2
Kaduna 62
Port Harcourt 84

Internetkaféer, som är privatägda och drivna och ofta anslutna via europeiska internetanslutningar, är allmänt tillgängliga i alla större stadscentrum. Men enskilda butiker öppnas och stängs med anmärkningsvärd regelbundenhet bara för att ersättas av andra företag.

Elektricitet

Nigerias elström går på 220-240 V i 50 Hz cykler. Många bärbara enheter har strömförsörjning som kan användas i nästan alla delar av världen. Kontrollera dock tillverkarens etikett för att se vilken typ av ingångsenheter som kan hantera. Vissa resenärer, särskilt de från Nordamerika, kan behöva spänningstransformatorer.

Det finns två typer av pluggar i Nigeria. En av dem är känd som typ G (3-stifts) eller som den brittiska BS-1363 13-amp-kontakten. Jordstiftet är 4 × 8 × 23 mm, och de spännande och neutrala stiften är 4 × 6 × 18 mm med avstånd från 22 mm. Pluggen är polariserad och jordad, men inte smält. Den andra är känd som typ D (3-polig, rund) eller som den indiska "lilla" BS-546 5 amp-kontakten. Jordstiftet är 7 mm i diameter, och de spännande och neutrala stiften är 5 mm i diameter och har en avstånd på 22 mm. Pluggen är polariserad och jordad.

Generellt sett är elförsörjningen inte det mest pålitliga verktyget i Nigeria. Det finns vanliga blackouts och därför rekommenderas att ta med en batteridriven fackla. Det rekommenderas också att ta med överspänningsskyddsutrustning. Strömmen slås utan varning. Många lokala invånare och företag kommer att ha generatorer eftersom de viktigaste leverantörerna ofta kommer att minska leveranserna dagligen.

Fysisk

Förbundsrepubliken Nigeria ligger i Västafrika, gränsar till Benin i väster, Tchad och Kamerun i öster och Niger i norr. Dess södra maritima gräns ligger vid Guineabukten i Atlanten. Området är rikt på kolväteressurser.

Internt finns det inte någon större variation i det topografiska landskapet i hela Nigeria. På den nordligaste punkten når landet Tchadsjön och berör den halvtorra Sahel-regionen. Emellertid är det mesta av landet savannagrasmark som kännetecknas av låga böljande kullar.

Denna terräng bryts upp av en hög höjdplatå i mitten av landet och ger plats för många bäckar över dess södra kust och det oljerika Niger-deltaområdet. Nigerias södra kust är också hem för oändliga miles av sandstränder och laguner. I sydöstra delen av landet blir området bergigt närmar sig Kamerun-gränsen och Bakassi-halvön.

Pass

Generellt krävs ett pass som är giltigt i minst sex månader efter din avgångsdag från Nigeria av medborgare i alla länder.

Det är lämpligt att alltid ta med dig ditt pass och visum. Många brott i Nigeria innebär stöld av pass; Därför rekommenderas det också att förvara en notarisk fotokopia av ditt pass och ditt visum på ett säkert ställe, inklusive information om din närstående.

Identifikationskort krävs för att resa in i landets nordöstra stater. Strikta identifieringskontroller ska utföras när du flyttar genom staterna Adamawa, Borno och Yode.

Visum

Visum krävs om du är medborgare i Australien, Kanada, EU, Storbritannien eller USA.

Om du är medborgare i USA och måste byta plan i Nigeria för att fortsätta din resa behöver du ett transitvisum. Detta är inte fallet för andra medborgare förutsatt att de har vidaredokumentation och inte lämnar flygplatsen.

Det tar cirka 2 till 3 arbetsdagar att få visum om du ansöker personligen och cirka 10 till 12 arbetsdagar för postansökningar.

Nigeria har börjat utfärda visum vid inresan till landet för alla afrikanska passinnehavare. Alla personer som har afrikanska pass kan ansöka om visum vid ankomst.

Vårdinrättningar

Även om det är tillrådligt att skaffa sig en omfattande resehälsoförsäkring innan du reser, är det osannolikt att denna försäkring täcker medicinska kostnader på de flesta anläggningar. De flesta läkare och sjukhus förväntar sig betalning kontant (ibland innan service ges), oavsett om du har reseförsäkring.

Livstruande medicinska problem kan kräva luftutflyttning till ett land med avancerade medicinska anläggningar eftersom medicinsk vård i Nigeria är begränsad. Sjukvårdsanläggningarna är av dålig standard och det finns brist på nödvändig medicinsk utrustning, läkemedel och utrustning; Vissa sjukhus kanske inte ens har konsekvent el.

Var särskilt försiktig när det gäller läkemedel eftersom förfalskade är ett utbrett problem i Nigeria. Det rekommenderas att undvika lokala apotek eller gatumarknader. Det rekommenderas att du har tillräckligt med dina vanliga läkemedel för att pågå under resan. Förvara dem i sina ursprungliga receptflaskor och alltid i ditt bagage. Bär en kopia av receptet och ett läkarbrev som förklarar att mängden medicinering är lämplig för din personliga medicinska användning. Om läkemedlen är vätskor följer säkerhetsinstruktionerna på flygplatsen.

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Nigeria. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa till Nigeria. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies, beroende på detaljerna för deras resa.

Bekräftade fall av kolera har rapporterats i följande distrikt: Adamawa, Bauchi, Borno, Ebonyi, Federal Capital Territory, Gombe, Jigawa, Kaduna, Kogi, Kano, Katsina, Nasarawa, Niger, Plateau, Sokoto, Yobe och Zamfara, och är vanligt under regnperioden.

Ett vaccinationsintyg mot gul feber krävs för alla resenärer som är 9 månader eller äldre.

Risk för myggburna sjukdomar, inklusive malaria, Chikungunya, Dengue och Zika finns i Nigeria. Resenärer bör vidta noggranna åtgärder mot myggbett under dagtid. Gravida kvinnor och de som funderar på att bli gravida bör undvika att resa till landet.

Risken för afrikansk fästingbettsfeber finns i Nigeria. Resenärer som deltar i utomhusaktiviteter på landsbygden i endemiska områden bör vidta åtgärder för att förhindra fästingbett.

Schistosomiasisrisken finns i hela landet, inklusive tätorter. Undvik att simma i sötvatten, såsom sjöar, floder, dammar och våtmarker, och ät råa livsmedel som inte har tvättats med renat vatten.

Risk för sömnsjuka finns i spridda områden över hela Nigeria, med en högre risk i Gboko närhet till Benue State, och de sydvästra delstaterna Edo och Delta. Extrema nordliga områden är tsetseflugafria. Resenärer som åker på safari och på landsbygden bör undvika att bli biten av tsetseflugor.

Risk för meningokock meningit finns i norra halvan av landet. Fyrvärdig vaccination rekommenderas.

På grund av sin stora befolkning har Nigeria den största hiv-epidemin i Väst- och Centralafrika, trots en relativt låg hiv-prevalens. Cirka 1,9 miljoner människor med hiv i landet.

Utöver dessa hälsorisker är resenärers diarré det vanligaste reserelaterade medicinska problemet som drabbar resenärer till Nigeria. Det är lämpligt att ta med medicin mot diarré och orala rehydreringssalter för att förhindra uttorkning. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricka vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har kokats.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Nigeria
Landets nödnummer
Polis:
112
Brandkår:
112
Ambulans:
112

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.