Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Nya Kaledonien

Reseförsäkring Kaledonien

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Nya Kaledonien är ett frankt utomeuropeiskt territorium i sydvästra Stilla havet. Det består av ett flertal öar, Nya Kaledonien, Loyautéöarna, Ile de Pins och andra ögrupper.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist för den senaste informationen om de vacciner som rekommenderas, minst 4-8 veckor innan avresa till Kiribati. Resenärer bör se till att deras rutinvacciner, stelkramp/difteri och mässling/påssjuka/röda hund är uppdaterade.

Vaccinationsintyg för gula febern krävs för de resenärer som reser från länder där sjukdomen rapporterats.

Följande vaccinationer rekommenderas: hepatit A, tyfus och hepatit B (för de som kommer att komma i kontakt med lokalbefolkningen).

Denguefeber, en sjukdom som sprids via myggor, är ett problem i Nya Kaledonien.

För att mildra risken för tyfus och andra sjukdomar bör resenärer undvika att dricka kranvatten eller vatten från flaskor som inte varit förseglade. Ha inte is i drickor. Buteljerat vatten bör endast köpas från stora affärer. Var försiktig när du äter fisk eller skaldjur då fisk kan vara innehålla giftiga biotoxiner även om de är ordentligt tillagade. Barracuda är ett exempel på detta.

Ta med dig antibiotika och anti-diarré läkemedel.

Vårdinrättningar på huvudön är bra, men är begränsade på de andra öarna. Medicinsk evakuering till Nouméa, Australien eller Nya Zealand kan krävas för allvarliga sjukdomar eller skador. Det är lämpligt att teckna omfattande rese- och sjukförsäkring innan resa, men försäkringen kommer troligtvuis inte att täcka behandling på de flesta inrättningar på ön då de förväntar sig kontant betalning. Vid nödsituation ring 15 för räddningstjänst.

Apotek finns på den största ön. Läkemedel kan dock vara dyra och vissa importerade märken kan komma att inte vara tillgänliga. Resenärer bör ta med sig sin receptbelagda medicin för att täcka hela vistelsen i Nya Kaledonien.

 

Pass

Pass krävs för inresa till Nya Kaledonien.

Visum

Medborgare från över 60 länder behöver i dagsläget inget visum för turist- eller affärsresor (exklusive de som kommer att tjäna pengar i landet). Den tillåtna längden för vistelsen beror på medborgarskap. Detta inkluderar medborgare från USA, Australien, Kanada och alla EU länder. Pass krävs och måste vara giltigt i minst tre månader efter beräknat avresedatum från Nya Kaledonien.

Turistvisum: krävs inte

Affärsvsium: krävs inte

Studentvisum: krävs

Vaccinationsintyg för gula febern krävs för resenärer som reser från ett land där sjukdomen rapporterats.

Nya Kaledonien
  • Huvudstad: Nouméa (91,386)

Landets nödnummer

  • Polis: 17
  • Brandkår: 18
  • Ambulans: 18

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language