Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Oman

Reseförsäkring Oman

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Oman är en säker gulfstat som åtnjuter positiva regionala relationer och en hög grad av regional stabilitet. Trots att det är bland de mest stabila länderna i regionen finns det en oro över möjlig infiltration av terrorister genom den västra gränsen med Jemen, men de robusta säkerhetsstyrkorna motverkar risken att militanta grupper etablerar fotfäste i landet. Strejker och demonstrationer är sällsynta och sporadiska protester tidigt under 2011 i följd av arabiska våren fick aldrig upp farten på grund av ett antal ekonomiska incentiv och politiska reformer som implementerades av Sultan Qaboos. Dock pekar en serie fack-relaterade strejker och protester, huvudsakligen relaterade till arresteringar av bloggare och aktivister, mot möjligheten av en framväxande proteströrelse i landet.

Grundläggande förebyggande åtgärder rekommenderas även om risken för brott är låg i Oman. Trafikolyckor är ett orosmoment under resor i landet. Trots att landet upplever extremt höga temperaturer brukar klimatförhållandena inte utgöra ett hot mot individuell säkerhet.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Alla resenärer bör försöka besöka antingen deras personliga läkare eller en resehälsospecialist 4-8 veckor innan avresa. Specifikt bör du försäkra dig om att du har uppdaterade vaccineringar mot hepatit A, tyfus, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och tetanus-difteri. Rabies och hepatit B kan också vara lämpligt.

Det är tillrådligt att undvika kranvatten och istället dricka buteljerat vatten eller vattenreningsutrustning ifall vatten på flaska inte är tillgängligt. Undvik isbitar, opastöriserade mjölkprodukter och rå eller dåligt tillagad mat.

Tillgängliga sjukvårdstjänster är av fullgod nivå i Oman. I storstäderna är sjukvården av bra standard, medan nivån kan sjunka längre bort från urbana områden.

Pass

Besökare till Oman måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från inresedatumet.

Visum

Visumkrav för resor till Oman varierar beroende på nationalitet och under alla omständigheter är det tillrådligt att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för frågor om individuella krav på resedokument. Kostnaden för visum varierar också beroende på nationalitet.

Turist/affärsvisum som är giltig i en månad utges vid ankomst. Det är möjligt att förlänga dessa med en månad. Visum för flera inresor är också tillgängliga.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Oman
  • Huvudstad: Muskat
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT+4

Landets nödnummer

  • Polis: 9999
  • Brandkår: 9999
  • Ambulans: 9999

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Larnaca

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language