Reseförsäkring Österrike

Reseförsäkring Österrike

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Genom sitt nära läge så har Österrike blivit en uppskattad destination för såväl weekend som veckoresor. Hit kan man åka året runt, på sommaren för vandring i magiska naturmiljöer och på vintern för skidupplevelser och mysiga julmarknader. Vare sig du väljer att åka till en större stad, eller någon av de små sagolika byarna så har du mycket att upptäcka i detta land. Populära destinationer är bland annat Salzburg, Hallstatt och Innsbruck. Och i huvudstaden Wien kan du njuta av god mat och imponerande platser så som slottet Schönbrunn och museet Hofburg.

För naturupplevelser där vandringsskorna får arbeta så är platser som Leutascher Geisterklamm, Rosengartenschlucht och naturparken Dobratsch populära bland såväl lokalbefolkningen som långväga besökare. Trivs du bäst på skidor så lockar Österrike med skidorter som Bad Gastein, Stubaital och Kitzbühel.

Glöm inte bort att ha med en reseförsäkring på din resa till Österrike. Se särskilt till att den möter dina behov om du ska utföra någon riskfylld aktivitet.

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Wien (invånare 1931830)
Övriga städer: Graz Linz, Salzburg och Innsbruck
Befolkning: 8979894
Religion: Kristendom (katolicism)
Tidszon: UTC+01:00 (CET) (observerar sommartid från förra söndagen i mars kl. 01:00 UTC till förra söndagen i oktober kl. 01:00 UTC)
Körsida: höger
Telefonnummer: +43
Elkontakt(ar): Schuko, Europlug

Österrike utgör ett lågriskland. Österrikes säkerhetsprofil, stabilitet och dess bestämda neutralitetsposition säkerställer att betydande riskfaktorer i stort sett inte finns.

Utländska medborgare är högst riskerade av småbrott, även om brottsfrekvensen i allmänhet är lägre än många andra europeiska länder. Civil oro kan också förekomma regelbundet, vilket kan påverka företagets kontinuitet och resor. Den rapporterade ökningen av invandring och efterföljande ökande stöd för högerkanten kan leda till ytterligare risker förknippade med civil oro och rasmotiverad brottslighet. Under vintern kan resor försämras på grund av svår väder- och lavinrisk, särskilt i bergsområden.

Pengar

Österrikes officiella valuta är euron.

Utländska valutor kan växlas på banker och växlingsdiskar runt om i landet. Vanliga öppettider för banker är 0900-1500 måndag till fredag, även om variationer mellan kontoren förväntas. Öppettiderna kan vara annorlunda i vissa provinser i landet. Växeldiskar på flygplatser och järnvägsstationer är vanligtvis öppna från första till sista flyget eller tåget, vilket vanligtvis är 0800 till 2200.

De viktigaste internationella kreditkorten är allmänt accepterade i stora städer. Eftersom butiker och restauranger i små städer, och ibland även i större centra, kanske inte accepterar kreditkort är det alltid klokt att ha med sig en liten summa pengar. Uttagsautomater, kallade Bankomat, är lätta att hitta i hela Österrike.

Österrike är ett dyrt land. Mellanklassboenden kan kosta cirka 100 € per natt. En hel måltid på en genomsnittlig restaurang kostar inte mindre än 30 € i centrala Wien och exklusiva skidorter kan definitivt bli dyrare än resten av landet.

Kommunikationer

Landskoden för Österrike är +43. Internationella samtal kan ringas via mobiltelefoner eller fasta telefoner som ringer 00 plus relevant landskod före telefonnumret. Nationella landnummer består av ett riktnummer plus själva numret.

Riktnummer för några av de största österrikiska städerna:

Wien: 01
Graz 0316
Innsbruck 0512
Salzburg 0662
Linz 0732
Klagenfurt 0463

A1 och Magenta Telekom är de största mobiloperatörerna i Österrike. Roamingavtal finns med de flesta internationella mobiltelefonföretag. Täckningen är bra i större delen av landet (med det uppenbara undantaget för vissa bergiga områden).

Österrikiska postsystem är effektivt och vanligtvis snabbt. Brev inom Europa tar två till fyra dagar och till USA fyra till sex dagar. Postlådorna är gula eller orange; röda ränder innebär att lådan också töms på helger och helgdagar. Postkontor är vanligtvis öppna måndag till fredag 0800 till 1200 och 1400 till 1800. Vissa postkontor är öppna lördag (olika tider) och några huvudpostkontor (huvudsakligen på större järnvägsstationer) är öppna 24 timmar, sju dagar i veckan , inklusive helgdagar. Monetära transaktioner i alla postkontor är endast tillåtna måndag till fredag fram till 1700 och lör 0800 till 1000.

Elektricitet

Elektriska strömmar i Österrike kör 230 volt vid 50 Hz. Runda två stiftproppar (europeisk standardmodell) används. Plug-adaptrar finns i många butiker, men det är viktigt att kontrollera om den elektroniska enheten kör 220-230 volt. Om inte, kan transformatorer köpas från dator- och elektronikaffärer.

Fysisk

Österrike är ett landlockat stat i centrala Europa. Den täcker ett område på nästan 84 000 kvm och har en befolkning på nästan 8.800.000. Österrike gränsar Tyskland och Tjeckien i norr, Slovakien och Ungern i öster, Slovenien och Italien i söder och Schweiz och Liechtenstein i väster.

Österrike är till stor del bergigt. De flesta av landets territorier (över 60%) är upptagna av de österrikiska Alperna. Donaubassängen i nordöstra delen av landet, där Wien ligger, är en av de största slättområdena. Österrike har över tre hundra sjöar. Bodensjön (delad med Schweiz och Tyskland) i väst och sjön Neusiedlersee (delad med Ungern) i öst är de två största österrikiska sjöarna. Donau och Rhen är de viktigaste floderna i Österrike.

Pass

Medborgare i länder som är fulla Schengenmedlemmar behöver inte pass för inresa till Österrike, eftersom ID-kort är tillräckliga som bevis på EU-medborgarskap. Medborgare i alla andra länder behöver ett pass. Pass måste vara giltiga i minst tre månader bortom vistelsens längd för tredjelandsmedborgare. EU-medborgare behöver giltighet under vistelsens längd.

Medborgare från länder utanför Schengen, som Storbritannien, kommer att kräva sina pass.

Visum

Länder som har ett gällande visumavtal med Österrike behöver inget visum för vistelser upp till tre månader.

Förfrågningar om visum ska ställas till den österrikiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Om det inte finns någon ambassad eller konsulat bör du vända dig till den som är ansvarig för ditt land, vanligtvis i ett grannland.

Alla icke EU-medborgare behöver ett arbetstillstånd för att arbeta i Österrike. Arbetstillståndsvisum för landet är svåra att få. För att få ett arbetstillstånd måste medborgare i de flesta länder (exklusive USA, som har ett särskilt avtal med Österrike) ha fått ett tidigare uppehållstillstånd. Ansökningar om uppehållstillstånd måste skickas till den österrikiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland.

Resenärer kan hitta information om vilka nationaliteter som kräver ett Schengenvisum för inresa till Österrike på Europeiska kommissionens webbplats för visumpolicy .

Vårdinrättningar

Medicinsk utrustning i Österrike är hög. Som de mest utbildade österrikarna talar bra engelska, borde de flesta sjukhus ha läkare som kan kommunicera med engelsktalande resenärer. Grundläggande medicinska behandlingar är gratis eller kostnadsminskade för EU-medborgare, men de kan bli uppmanade att skapa ett europeiskt sjukförsäkringskort (EHIC). Nödtjänster bör också garanteras till icke-EU-medborgare. Det är emellertid väldigt viktigt att verifiera eventuella täckningar av sjukförsäkringar innan de lämnar.

De flesta läkemedel / droger finns i Österrike. En medicinsk recept är nödvändig för att köpa vissa typer av läkemedel / droger. Den genomsnittliga kostnaden för läkemedel i Österrike liknar dem i andra västeuropeiska länder och något lägre än i USA.

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Österrike. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa.

Kranvatten är säkert att dricka i Österrike.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Österrike
Landets nödnummer
Polis:
112
Brandkår:
112
Ambulans:
112

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Närmaste servicekontor

Euro-Center Tjeckien

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.