Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Paraguay

Reseförsäkring Paraguay

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Det största hotet för resenärer till Paraguay är kriminalitet, både mindre brottslighet och våldsbrott. Paraguay ser en del oroligheter som kopplas till Paraguays Folkarmé (EPP), som innebär återkommande attacker mot polisstationer på landsbygden. Gruppen tros inte bestå av mer än 50 medlemmar och presenterar inte ett pågående hot till nationens stabilitet. Paraguay har i allmänhet goda förbindelser med sina regionala grannar och trots en historia av konflikter med Brasilien över gränsöverskridande brottslighet finns det ingen möjlig risk för mellanstatliga konflikter.

Oroligheter och demonstrationer är vanligt förekommande och den offentliga sektorn drabbas av återkommande strejker. Extrema miljöförhållanden, som inkluderar både torka och översvämningar, påverkar stora delar av landet och kan störa både elförsörjningen och lokaltrafik. Denguefeber-epidemier rapporteras nästan varje år.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera sin resehälsospecialist eller läkare för information om de vaccinationer som krävs runt 4-6 veckor innan avresa.

Utbrott av denguefeber har rapporterats i provinserna Asunción, Capital, Cordillera, Amambay, Central, Concepcion och Paraguarí. Det finns inget vaccin mot denguefeber men då det sprids genom myggbett kan resenärer skydda sig genom vanliga försiktighetsåtgärder. Paraguayas regering has även startat ett rikstäckande program för att sprida information om och övervaka denguefeber för att hjälpa till i kampen mot sjukdomen.

Det finns även risk för malaria i Alto Paraná, Caaguazú och Canindeyú-provinserna. Det bästa skyddet mot malaria är att ta klorokin som måste skrivas ut på recept. Då malaria sprids genom myggor bör du vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att bli biten.

 

Det är lämpligt att endast dricka buteljerat vatten, då det lokala vattnet kan ha mycket klor, om inte så kan det vara kontaminerat. Mjölk bör kokas innan det dricks, och se till att allt kött är vältillagat.

Vårdinrättningar i Paraguay är av varierande standard och kan vara ohygieniska. Ibland finns det inga inrättningar alls på landsbygden.

Det finns apotek i Asunción, men endast ett fåtal på andra platser. Det rekommenderaas att du tar med dig de läkemedel du kan komma att behöva.

Det rekommenderas att resenärer har heltäckande rese- och sjukförsäkring som täcker medicinsk evakuering. Vårdinrättningar kommer att förvänta sig kontant betalning oavsett eventuell reseförsäkring.

Pass

Pass krävs för inresa i Paraguay och måste vara giltigt under vistelsens längd. Det är viktigt att passet stämplas vid inresa, resenärer kan annars bötfällas vid avresa. Detta är särskilt viktigt när man reser in via landsvägen. 

Visum

Visum krävs för alla nationaliteter utom de som kommer från EU-länder och medborgare från medlemsländer i den sydamerikanska tullunionen, MERCOSUR (Mercado Común del Sur). Visum kan erhållas från alla paraguayanska ambassader innan avresa.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Paraguay
  • Huvudstad: Asunción (1,212,112 (.2004))
  • Övriga större städer: Ciudad Del Este (320,000 (est.2008)), San Lorenzo (204,000(2004)) och Luque (170,000 (2004))
  • Religion: Katolicism
  • Tidszon: UTC - 4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 132
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Moderate

Landet är överlag säkert att resa till men överväg ytterligare rådgivning.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language