Reseförsäkring Peru

Reseförsäkring Peru

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Det är svårt att nämna Peru utan att också nämna Machu Picchu – denna förcolumbianska bergsstad som återfinns på UNESCO:s världsarvslista och är belägen i Anderna. Till denna historiska plats vallfärdar människor från världens alla hörn. Den bjuder in till oförglömlig vandring med häpnadsväckande vyer. Till andra välbesökta platser hör även det makalöst vackra Vinicunca, även kallat Rainbow Mountain, där de olika mineralerna i jorden skapat en unik miljö.

I Perus huvudstad, Lima, kan du ta del av historiska landmärken så som Plaza de Armas och museet Museo Convento San Francisco y Catacumbas, men också njuta av god mat och en mix mellan dåtid och nutid. Är du lite mer äventyrlig så kanske klättring på Andernas topp Chopicalqui något att se fram emot.

Innan du reser till Peru är det viktigt att du ser över ditt vaccinationsskydd, och skaffar de vaccinationer som rekommenderas. Tänk på att sjukvården kan vara varierande beroende på var du är, samt att den kan vara svårtillgänglig i vissa områden. För dig som planerar att vandra på hög höjd, klättra eller utföra annan extremsport är det extra viktigt att du skaffar en separat reseförsäkring. Men du bör alltid se över att du har ett bra skydd oavsett inför din resa till Peru.

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Lima (9 601 434 invånare)
Andra städer: Arequipa, Callao, Trujillo, Cusco
Befolkning: 33 715 471
Religion: Kristendomen
Tidszon: UTC−05:00
Körsida: höger
Telefonnummer: +51
Elkontakt(ar): Europlugg, typ A

Trots att hotet av uppror av rebellgruppens Shining Path har minskat avsevärt under det senaste decenniet, är gruppen fortfarande relevant i delar av sydöst, där rebeller fortsätter att genomföra periodiska attacker mot säkerhetsstyrkor och bortföranden. Det finns höga organiserad brottslig verksamhet i Peru, eftersom landet är en av världens ledande globala tillverkare av kokain. Små brottslighet är det mest troliga hotet att resenärer riskerar att stöta på Peru. Civil oro är vanligt och har blivit vanligare i mineralrika delar av landet, eftersom utländska investeringar har blivit inblandade för att utnyttja Peruas omfattande naturresurser. Trots historiska spänningar med Ecuador och periodiska spats med södra grann Chile, är sannolikheten för interstate konflikter låg.

Pengar

Den lokala valutan i Peru är Solen. Amerikanska dollar och euro kan bytas i större städer på banker, byrå för förändring, hotell och restauranger. Det finns dock en stor förekomst av falska räkningar och därför anses byrå för förändring och banker vara det mest tillförlitliga alternativet.

Många bankomater är tillgängliga för alla större kreditkort. Det är tillrådligt att rådfråga din lokala bank för att få information om dina specifika kontoarrangemang före resan. Det rekommenderas att ta med lite pengar eftersom ett antal mindre butiker och marknader inte accepterar kort.

Banktiderna är 09:00 - 18:00 måndag till fredag - individuella filialtider varierar.

Kommunikationer

Perus landskod är 51.

Offentliga telefonlådor är ganska sällsynta men större städer är betjänade av många telefonkontor som ofta dubblar upp som internetkaféer. Dessa ger generellt det bästa värdet för internationella telefonsamtal.

Mobiltelefonanvändningen har ökat i hela Peru och många internationella telefonkort är tillgängliga. Olika förbetalda SIM-kort kan köpas i de flesta städer och städer. De främsta mobiloperatörerna är Claro, Movistar och Mobile Peru.

Stadskoder för de stora stadscentrumen finns nedan:

Lima - 2
Arequipa - 54
Cajamarca - 44
Cusco - 84
Callao - 14
Trujillo - 44

Elektricitet

Matningsspänningen i Peru är 220 volt vid 60 hertz. Den vanligaste typen av pluggar i Peru är två plana parallella spetsar (används i de flesta Nordamerika), även om pluggar med två runda spetsar också finns. Eluttag i Peru är ofta utformade för att inkorporera båda pluggen. Det rekommenderas dock att resa med en multipeladapter.

Perugas stadsområden har en bra strömförsörjning, även om strömavbrott kan uppstå under perioder med stort regn. Strömförsörjningen i landsbygdsområden är mer temperamentsfull.

Fysisk

Peru ligger på den västra kusten av Sydamerika, längs Stilla havet. Det gränsar till Colombia och Ecuador i norr, Brasilien och Bolivia i öster och Chile i söder.

Peru är uppdelat av Anderna i tre zoner och dess terräng varierar beroende på region, allt från västra kustslätter till höga och karga Anderna i landets centrum och Amazonas slätter i öster.

Pass

Besökare till Peru måste resa på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresa till landet.


Visum

De flesta medborgare i EU, Storbritannien, USA, Australien, Kanada, Sydkorea, Japan och Syd- och Centralamerika behöver inget visum för att resa till Peru i turismrelaterade syften. Peruanska myndigheter beviljar resenärer ett immigrationspapper vid ankomsten till landet (antingen med flyg eller en gränsövergång) som tillåter en vistelse på högst 90 dagar. Det är lämpligt att kontrollera och begära att de 90 dagarna har tilldelats eftersom den tillåtna varaktigheten i vissa fall kan vara kortare. Om det krävs mer än de tilldelade 90 dagarna, är det lämpligt att kontakta immigrationsmyndigheterna minst en vecka innan immigrationspapperet ska löpa ut.

Ett affärsvisum krävs för alla medborgare som reser till Peru för avlönad anställning. Vid avresa från Peru kommer affärsmän som har rest med ett affärsvisum att behöva fylla i ett formulär från SUNAT, den nationella skattemyndigheten. Dessa blanketter finns tillgängliga på Lima flygplats och kan införskaffas från din lokala peruanska diplomatiska beskickning.

I alla fall är det tillrådligt att kontakta den lokala peruanska diplomatiska beskickningen för att fråga om specifika dokumentationskrav och kostnader.

Vårdinrättningar

Det är lämpligt att ta ut omfattande rese- och sjukförsäkring innan du reser.

God medicinsk vård finns i större städer men mestadels begränsad i landsbygden.

Vissa sjukhus i Lima är bland de bästa i Sydamerika, inklusive:

Clinica Internacional de Lima
Av. Garcilaso de la Vega 1420
+51 1 6196161

Clinica Ricardo Palma
Av. Javier Prado Este 1066
+51 1 2242224

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsoexpert eller allmänläkare för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas ungefär 4-8 veckor innan de avgår till Peru. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer mot hepatit B och rabies, beroende på resans detaljer.

Malariarisk finns i alla regioner i de Andinska dalarna under 2300 meter och Amazon-regionen, inklusive områdena Manú National Park, Tambopata National Reserve och Pacaya Samiria. Användning av läkemedel mot malaria (Lariam, Malarone eller doxycyklin) rekommenderas. Denna profylax bör stödjas av användningen av insektsmedel, myggnät och långärmade kläder runt skymningstimmarna.

Utbrott av Dengue Feber har rapporterats i Tumbes-regionen. Risk är närvarande året runt med toppöverföring under regnperioden, från januari till juli.

Det finns risk för pågående Zika-virusöverföring i Peru. Alla resenärer bör vidta noggranna åtgärder mot myggbett under dagtid. Gravida kvinnor och de som överväger att bli gravida bör undvika att resa till landet.

Leishmaniasis är endemisk i Peru. Det rekommenderas att använda ett avstötningsmedel som innehåller 20% -30% DEET och långärmade kläder runt skymningstiden.

Tyfoidfebervaccination rekommenderas när man går utanför de områden som vanligtvis besöks av turister som att resa mycket i det inre av landet, för personer som arbetar i avlägsna områden eller resenärer som besöker under längre perioder.

HIV-prevalensen i Peru är 0,3%, med en beräkning av 72 000 personer som lever med HIV. De mest drabbade grupperna av hiv i Peru är män som har sex med män, transpersoner och sexarbetare.

Resenärer bör vara medvetna om de risker som är förknippade med resenärens sjukdomar som diarré. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricker vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har filtrerats och kokats.

Det är tillrådligt att ta med läkemedel mot diarré och orala rehydratiseringssalter för att förhindra uttorkning.

Tuberkulos är mycket endemisk och ett stort folkhälsoproblem i Peru.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Peru
Landets nödnummer
Polis:
105
Brandkår:
116
Ambulans:
115

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.