Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Puerto Rico

Reseförsäkring Puerto Rico

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Puerto Rico bedöms som ett relativt lågriskland. Trots att organiserde kriminella grupper är verksamma i landet är det osannolikt att dess kriminella aktivitet riktas mot utländska medborgare. Småbrottslighet riktar sig dock både mot resenärer och lokalbefolkningen, och är en ökande oro. Det finns en latent risk för oroligheter, även om protester och demonstrationer ofta är fredliga. Det finns en risk för miljökatastrofer, inklusive orkaner och jordbävningar. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att kontakta sin läkare eller en resehälsospecialist för den senaste informationen om rekommenderade vaccinationer runt 4-8 veckor innan avresa. Resenärer bör se till att följande vaccineringar är uppdaterade: polio, vattkoppor och mässling/påssjuka/röda hund.

Hepatit A rekommenderas även för resenärer men hepatit B rekommenderas endast för de som kommer att komma i nära kontakt med lokalbefolkningen. Tyfus rekommenderas för de som tänker vistas en längre tid på landsbygden.

Resenärsdiarré är den vanligaste åkomman. Resenärer bör därför ta med sig antibiotika och anti-diarré medicin.

Det rapporteras relativt ofta om utbrott av dengue-eber, ett ovanligt stort utbrott skedde 2007 då 11 000 fall rapporterades, varav 8 dödsfall. September till november är den högsta riskperioden. Sjukdomen överförs via myggor och det finns i dagsläget inget vaccin. Förebyggande åtgärder bör därför vidtas, såsom täckande kläder och insektsmedel som innehåller DEET.

Det finns utmärkt sjukvård i Puerto Rico. Det är starkt tillrådligt att teckna omfattande rese- och sjukförsäkring innan du reser. De flesta apotek i större städer har läkemedel av internationell standard. Det finns akutmottagningar öppna 24 timmar om dygnet. 

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader efter inresedatum. Amerikanska medborgare behöver inget visum (om de har annan legitimation). 

Visum

Inresekrav för Puerto Rico är desamma som för USA. Medborgare från EU (förutom Bulgarien, Cypern, Malta, Polen och Rumänien), Kanada, Brunei, Japan, Nya Zealand och Singapore behöver inget visum för vistelser på upp till 90 dagar.

Sökande för amerikanska visum måste vanligtvis delta i en intervju på en amerikansk ambassad eller konsulat.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Puerto Rico
  • Huvudstad: San Juan
  • Övriga större städer: Bayamon, Carolina
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT -4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center New York

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language