Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Saint-Barthélemy

Reseförsäkring Saint-Barthélemy

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Ön Saint-Barthélemy är en del av ögruppen Små Antillerna och också del av det som brukar kallas Franska Västindien. Ön är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde, vilket bidrar till att kultur, språk och historia är franskdominerat.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera läkare före avresan för aktuell information om potentiella hälsorisker och lämpliga vaccinationer inför resa till Saint-Barthélemy.

Det finns väldigt få sjukdomar förknippade med resor till Saint-Barthélemy. Vaccinationer mot hepatit A och B samt tyfus kan rekommenderas, även om det är osannolikt att drabbas av någon av sjukdomarna. De största hälsoriskerna utgörs snarare av att man överexponerar sig för solen eller skadar sig i kontakt med sjöborrar eller maneter i havet. Förekomsten av sexuellt överförbara sjukdomar inte är särskilt hög, men resenärer rekommenderas ändå att vara försiktiga.

Det går bra att dricka kranvattnet på Saint-Barthélemy och det finns också ett överflöd av flaskvatten i butiker, hotell, kaféer och restauranger.

Gustavia har ett litet sjukhus (Irenee de Bruyn Sjukhus: telefon +590 276-035) med ett litet team av läkare bosatta på Saint-Barthélemy. För allvarliga eller mer omfattande medicinska procedurer är dock evakuering till Guadeloupe eller mer avlägsna sjukhus (t.ex. i USA, Puerto Rico eller Frankrike) sannolikt nödvändigt. Resenärer är starkt rekommenderade att ha heltäckande sjukförsäkring.

Pass

Pass med en giltighetstid på minst sex månader krävs för inresa till Saint-Barthélemy. Även om Saint-Barthélemy är ett franskt utomeuropeiskt förvaltningsområde omfattas det inte av Schengenavtalet och därmed gäller inte de passregler som medborgare från länder som är en del av Schengenavtalet annars omfattas av.

Visum

Medborgare från flertalet länder, däribland Sverige och övriga EU-länder samt USA, Kanada och Australien behöver inte turist- eller affärsvisum för vistelse på Saint-Barthélemy. Eftersom det inte gäller för medborgare från samtliga länder rekommenderas resenärer att innan avresa konsultera sin ambassad i frågan.

Resenärer till Saint-Barthélemy måste uppvisa returbiljett eller biljett för vidare resa vid ankomst.

Det är inte sannolikt att några särskilda vaccinationer krävs för vistelse på Saint-Barthélemy.

Saint-Barthélemy
  • Huvudstad: Gustavia (cirka 3000 invånare)

Landets nödnummer

  • Polis: 590590271170
  • Brandkår: 590590276231
  • Ambulans: 590590276035

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Europeiska ERV Stockholm

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language