Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Saint Kitts och Nevis

Reseförsäkring Saint Kitts och Nevis

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

St Kitts och Nevis bildar en självständig nation inom Storbrittaniens Commonwealth bestående av de två öarna Saint Kitts och Nevis. Den brittiska monarken, drottning Elizabeth II, är fortfarande statschef i en ceremoniell kapacitet, men landet har sin egen premiärminister. Öarna, som ligger ungefär 3 km ifrån varandra åtskilda av Narrows sund, ligger inom Leeward öarna.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist för att identifiera eventuella behov av vaccinationer innan de reser. Detta bör göras 4-8 veckor innan avresa. Vaccinationer såsom hepatit A och B, mässling/påssjuka/röda hund och difteri/stelkramp bör vara uppdaterade.

Denguefeber är ett vanligt förekommande problem i Karibien. Då det inte finns något vaccin eller botemedel bör resenärer göra sitt yttersta för att undvika myggbett. Detta inkluderar användandet av myggmedel och att täcka bar hud.

Det är säkert att dricka kranvatten.

Resenärer tillråds att teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring innan avresa.

Vårdinrättningar på ön är väldigt begränsade och ganska grundläggande. Det finns endast ett litet sjukhus på varje ö, och de tjänster som tillhandahålls är begränsade till mindre behandlingar. Vid större medicinska problem kommer resa till ett land med modern sjukvård, såsom Puerto Rico, att krävas. 

Pass

Pass krävs för inresa i Saint Kitts och Nevis. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter beräknad avresa från landet. Resenärer måste även uppvisa en giltig returbiljett. 

Visum

Visum krävs inte för de flesta nationaliteter, såsom andra Commonwealth länder, Organization of American States och många europeiska länder. Resenärer bör kontakta sin lokala ambassad för att kontrollera hur lång tid de får vistas i landet utan visum. 

Saint Kitts och Nevis
  • Huvudstad: Basseterre (15 000)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT - 4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 333
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language