Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Saint Lucia

Reseförsäkring Saint Lucia

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Saint Lucia är en ö inom ökedjan Små Antillerna som ligger norr om St Vincent och Grenadinerna och söder om Martinique. Ön är runt 620 kvadratkilometer stor och har runt 176 00 invånare. De flesta bor i huvudstaden Castries.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för de resenärer som reser från länder i Afrika och Amerika där sjukdomen rapporterats.
 
Denguefeber är en risk, och bilharzia är endemisk. HIV/AIDs är utbrett, så resenärer bör vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder. Hepatit A är också vanligt, och det förekommer enstaka utbrott av tyfus och difteri. Vaccinationer mot hepatit B och tuberkulos rekommenderas. Du rekommenderas starkt att konsultera en läkare eller resehälsospecialist innan resa till St Lucia. Alla resenärer bör vara vaccinerade mot hepatit A. Du bör även vara vaccinerad mot stelkramp/difteri.
 
Tillräckligt vätskeintag är viktigt i St Lucia.
 
Schistosomiasis är endemisk, resenärer uppmuntras att vidta försiktighetsåtgärder om de badar i sjöar, floder och annat färskvatten.
 
Fall av leptospiros har också rapporterats.
 
Vaccination mot mässling/påssjuka/röda hund rekommenderas om detta inte skett tidigare, och du är född efter 1956.

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs.

Kostnaden för sjukvård är hög, och resenärer bör teckna heltäckande rese- och sjukförsäkring som täcker medicinsk evakuering. De som har ett EHIC kort har rätten till akut medicinsk vård om de evakueras till Martinique.

Resenärer bör ta med sig de receptbelagda läkemedel som de behöver, i tydligt märkta förpackningar, och även recepten. Bär ett medicinskt ID-smycke om du är allergisk.

Pass

De flesta besökare behöver ett pass för resa till St Lucia. De enda undantagen är medborgare i USA och Kanada, så länge som de har id-kort och returbiljetter ut ur landet.

Visum

Många resenärer behöver inget visum för resa till St Lucia, de enda undantagen är australiensiska och lettiska medborgare, om de inte endast mellanlandar och inte lämnar flygplatsen.

Saint Lucia
  • Huvudstad: Castries (53 588)
  • Övriga större städer: Gros Islet, Soufriere, Vieux Fort
  • Religion: Katolicism
  • Tidszon: GMT -4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language