Saint Martin

Reseförsäkring Saint Martin

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

St Martin, som ofta kallas St Martin/St Maarten, är en unikt uppdelad ö som tillhör Frankrike och Nederländerna. Divisionen är runt 60-40 till förmån för Frankrike, med St Martin (Frankrike) i norr och St Maarten (Nederländerna) i söder. Ön ligger runt 300 km öst om Puerto Ricos kust och den nederländska sidan ingår i Nederländska Antillerna. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det största hotet är klimatet. Solskydd bör alltid användas för att skydda mot ultravioletta strålar. Insektsmedel kan även vara lämpligt, särskilt under regnperioden. Det är säkert att dricka kranvatten, men buteljerat vatten finns även tillgängligt.

Det finns tillgång till sjukvård vid hög standard i hela Franska Västindien, men läkare kan komma att inte tala eller förstå engelska. Vårdinrätttningar och akutmottagningar på sjukhus, och tillgången till läkare, är väldigt god och på en liknande standard som på frankrikes fastland. Det finns även tillgång till specialistbehandling. 

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt under hela vistelsen. Resenärer måste även uppvisa bevis på retur- eller vidare resa och bevis på tillräckliga finansiella medel för hela vistelsen. Inresekraven är desamma som tillämpas av de franska immigrationsmyndigheterna i Europa.

Visum

Svenska, amerikanska, brittiska, kanadensiska, australienska, nya zealändska och andra europeiska medborgare behöver inget visum för vistelser på upp till 90 dagar. Sydafrikaner kan även få resa in i landet på ett Schengen visum. En utreseavgift på US$20 debiteras för alla internationella avgångar från Juliana Flygplats (Saint Maarten) och av de som lämnar landet sjövägen.

Saint Martin
  • Huvudstad: Marigot (Frankrike) Philipsburg (Nederländerna)
  • Tidszon: GMT - 4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.