Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Saint Vincent och Grenadinerna

Reseförsäkring Saint Vincent och Grenadinerna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

St Vincent och Grenadinerna utgörs av ett 30-tal öar som är del av ökedjan Små Antillerna. Det ligger norr om St Lucia och söder om Grenada, landet utgör även en del av den östra delningen av Atlanten och Karbiska havet. Det 389 kvadratkilometer stora området består av två tredjedelar av grenadinöarna, Saint Vincent är den största befolkade ön.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Insektsmedel, solskydd och massor av vatten är väsentligt och bör användas regelbundet. De flesta regeringar rekommenderar vaccinationer mot hepatit A och B för resor till Karibien. Denguefeber finns också i hela landet, särskilt under regnperioden. Försiktighetsåtgärder omfattar långärmade skjortor och byxor och användningen av insektsmedel.

Resenärer bör även notera riskerna för att skadas av sjöborrar när de simmar nära korallrev. Om en av deras spolar fastnar i foten är den bästa kortsiktiga behandlingen att lägga ammoniak på såret. Detta kan kräva urinering på såret.

Det finns ett stort sjukhus i Kingstown, som anses vara det enda av adekvat standard i landet. Dessutom finns det fem sjukhus, 38 vårdcentraler och kliniker utspridda på landsbygden.

Då inrättningarna är begränsade kan allvarliga medicinska problem kräva evakuering till en annan ö eller USA. Många läkare och sjukhus kommer att förvänta sig kontant betalning, oavsett försäkring. Det rekommenderas starkt att du har heltäckande rese- och sjukförsäkring som täcker eventuella evakueringskostnader.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader efter beräknat utresedatum. Resenärer måste även uppvisa bevis på retur- eller fortsatt resa och bevis på finansiella medel för att täcka hela vistelsen.

Vistelsens längd bestäms av immigrationsmyndigheten vid ankomst, om nödvändigt. En avgift på EC$40 debiteras vid avresa.

Visum

Visum krävs inte för inresa.

 

Saint Vincent och Grenadinerna
  • Huvudstad: Kingstown (15,900) (1999)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT -4

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language