Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

San Marino

Reseförsäkring San Marino

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

San Marino är en destination med låg risk, det finns få faktorer som påverkar utländska besökare och anställda. Denna självstyrande, demokratiska och stabila republik åtnjuter en hög grad av utveckling på grund av sin ringa befolkningsmängd och den socio-ekonomiska kontinuiteten och sin stabila politiska struktur.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Generellt sett krävs det inga speciella vaccinationer eller mediciner för resor till San Marino. 

Det finns inga större sjukhus i San Marino. De bästa alternativen ligger i närliggande italienska städer. 

Pass

Eftersom San Marino är helt omringad av Italien så sker pass- och gränskontroller sker vid Italiens gränser. EU-medborgare kan resa in i San Marino med ett giltigt nationellt ID-kort. Medborgare från andra länder måste resa på ett pass som är giltigt i minst tre månader.

Visum

Visum krävs inte för turist- eller affärsresor på upp till 3 månader. EU-medborgare kan stanna i landet på obestämd tid, medborgare i USA, Kanada och Australien kan vistas i landet i upp till 90 dagar utan ett visum. Vidare restriktioner kan gälla för andra nationaliteter. 

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Resenärer kan finna information angående vilka nationaliteter som behöver Schengenvisum för inresa till San Marino på Schengen Visa Info. http://www.schengenvisainfo.com/

San Marino
  • Huvudstad: San Marino (4,493) (2003 est.)
  • Religion: romersk katolicism
  • Tidszon: GMT+1 med sommartid

Landets nödnummer

  • Polis: 118
  • Brandkår: 115
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Mallorca

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language