Seychellerna

Översikt

Det finns inget märkbart konflitkhot i Seychellerna. Öarnas geografiska isolering gör konflikthot till stor del irrelevanta för operativa säkerhetsfrågor. Seychellerna har goda relationer i sin utrikespolitik och har en aktiv och välmående turistnäring. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund (MMR), hepatit A och stelkramp/difteri.

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs för de resenärer som reser från länder i Afrika och Amerika där sjukdomen rapporterats.

Det sker enstaka utbrott av den insektsburna Chikungunya febern. Skyddsåtgärder mot insektsbett bör vidtas, inklusive användningen av insektsspray som innehåller DEET.

Vårdinrättningar är begränsade, särskilt på de mer avlägsna öarna. Det rekommenderas att resenärer tecknar heltäckande rese- och sjukförsäkring innan de reser, men läkare och sjukhus kan komma att kräva kontant betalning oavsett försäkring.

Pass

Besökare till Seychellerna måste färdas på ett pass som är giltigt i minst sex månader från dagen för inresa i landet.

Visum

Visum krävs inte för medborgare i Sverige, Australien, Kanada, andra EU-länder eller USA. Resenärer från andra länder uppmanas att söka konsulärt råd.

Vid ankomst i Seychellerna erhåller besökare ett besökstillstånd som gäller i upp till tre månader.

Seychellerna
  • Huvudstad: Victoria (26 000)
  • Övriga större städer: Anse Boileau, Beau Vallon
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT +4

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.