Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Singapore

Reseförsäkring Singapore

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Singapore har en försumbar hotbild gällande våldsamma externa och interna konflikter. Landet är politiskt stabilt med låg arbetslöshet och anses vara det internationella ekonomiska navet i Sydostasien, med nära band med många länder över hela världen. Singapore är det fjärde rikaste landet i världen när det gäller BNP per capita och enligt The Economist Intelligence Unit har landet den bästa livskvaliteten i Asien.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Följande vaccination rekommenderas för alla resenärer: Hepatit A. En vaccination för japansk encefalit rekommenderas endast för de resenärer som ska vistas i Singapores landsbygdsområden längre än en månad.

Resenärer som anländer från ett land där gula febern förekommer i Afrika eller Amerika behöver ett certifikat på att de blivit vaccinerade mot sjukdomen.

Det är lämpligt att använda insektsmedel för att minimera risken för myggbett. Det har förekommit utbrott av Chikungunya- och dengue-feber i Singapore nyligen, som båda överförs av myggor. Hand, mul- och klövsjuka har också rapporterats.

Singapore har ofta hög luftförorening och bränder i Indonesien har skapat thock dimma. De som har existerande lungproblem bör vara försiktiga. 

Kranvatten är drickbart.

Singapores vårdinrättningar är moderna och välutrustade, med höga kunskaper i engelska bland personal. Generellt är kostnaderna för medicinsk behandling höga.

Stadens många apotek kan erbjuda många olika former av läkemedel och medicin, däribland många välkända varumärken, och är vanligtvis öppna 0930-1900, måndag till lördag.

Ett besök hos en läkare kostar runt S $ 25. Många kliniker är lokaliserade i stora köpcentrum. Betalning för behandling förväntas i regel omgående. 

Pass

De singaporianska myndigheterna kräver att pass ska vara giltiga i minst sex månader efter beräknat avresedatum från Singapore. Detta krav gäller även för transitpassagerare. Alla besökare måste ha fortsatt resa eller returbiljetter.

Visum

Medborgare i följande länder måste ha visum för att komma in Singapore: Afghanistan, Algeriet, Armenien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Vitryssland, Kina, Egypten, Georgien, Indien, Iran, Irak, Jordanien, Kazakstan, Kirgizistan, Libyen, Moldavien, Marocko, Myanmar, Pakistan, den palestinska myndigheten, Ryssland, Saudiarabien, Somalia, Sudan, Syrien, Tadzjikistan, Tunisien, Turkmenistan, Ukraina, Uzbekistan, Jemen.

För andra länder:
Turistvisum: Behövs ej för EU-medborgare och medborgare från Norge, Schweiz, Sydkorea, USA, Canada och Australien för vistelser upp till 90 dagar.

Affärsvisum: Behövs ej för EU-medborgare och medborgare från Norge, Schweiz, Sydkorea, USA, Canada och Australien för vistelser upp till 90 dagar.

Studentvisum: Ett studentpass krävs för alla utlänningar som vill delta i ett studieprogram eller kurs vid ett universitet i Singapore.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Singapore
  • Huvudstad: Singapore
  • Religion: Buddhism
  • Tidszon: UTC + 8

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 995
  • Ambulans: 995

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Bangkok

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language