Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Togo

Reseförsäkring Togo

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Säkerhetshoten i Togo är generellt låga, även om grov organiserad brottslighet och stöld är växande problem i huvudstaden Lomé. Risken för internationella väpnade konflikter är låg, den mildras delvis av de vänskapliga relationer som Togo upprätthåller med grannländerna Ghana, Benin och Burkina Faso. Den geopolitiska instabiliteten i Västafrika utgör dock ett pågående hot.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en resehälsospecialist eller läkare för den senaste informationen om de vaccinationer som krävs för resor till Togo. Följande vaccinationer rekommenderas: hepatit A och B, tyfus, hjärnhinneinflammation, polio, rabies, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och stelkramp/difteri.

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs när du reser till Togo. 

Anti-malaria profylax (lariam, malarone eller doxycyklin) rekommenderas för alla områden i Togo.

Diarré är den vanligaste formen av rese-relaterade medicinska åkommor. Vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder gällande vatten och mat. Drick endast vatten från förseglade flaskor. Det rekommenderas att du tar med dig anti-diarré läkemedel och vätskeersättning för att undvika uttorkning.

Vårdinrättningar är extremt begränsade i Togo och läkemedel finns inte alltid tillgängliga. De flesta sjukhus ligger i Lomé, men även dessa är begränsade och inte alltid sterila. Betalning i förskott krävs ofta oavsett reseförsäkring.

Ta med dig läkemedel i dess originalförpackning och märkta med läkemedlets generiska namn. Det rekommenderas även att du tar med dina egna nålar.

Om allvarliga medicinska problem uppstår rekommenderas det att du lämnar landet för bättre medicinsk vård. Utanför Lomé är vårdinrättningar begränsade och ofta inte tillgängliga alls. Det finns ingen ambulansservice i Togo.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader efter inresa i Togo.

Visum

Visum kan erhållas vid ankomsten i Togo, men på grund av eventuella svårigheter är det tillrådligt att erhålla visum innan avresa om möjligt.

Visum som erhålls vid ankomst är giltiga i sju dagar. Pass måste lämnas in och kan hämtas från polisen nästa dag tillsammans med visumet. Undantaget för detta är medborgare från länder i EU:s Shengenområde, de resenärer som reser vidare inom 24 timmar och de under 15 år som reser med en förälder.

Ett brev av ansvar krävs för alla affärsresenärer. Brevet skall ställas till närmaste togolesiska ambassad och ska förklara syftet med besöket. Det bör vara skrivet på företagets brevpapper och undertecknas av någon från företaget annan än resenären.

För vidare information, besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Togo
  • Huvudstad: Lomé
  • Övriga större städer: Sokodé, Kara, Atakpamé
  • Religion: inhemska religioner
  • Tidszon: GMT

Landets nödnummer

  • Polis: 117
  • Brandkår: 117
  • Ambulans: 117

Generell riskbedömning

Medium

Undvik helst icke-nödvändiga resor till landet. Överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language