Tonga

Reseförsäkring Tonga

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Konungariket Tonga är en önation i södra Stilla havet. Landet består av 176 öar utspridda över 700 000 kvadratkilometer. 52 av öarna är bebodda. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att besöka en resehälsospecialist eller läkare innan resa till Tonga. De bör se till att deras rutinvaccineringar såsom för mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri är uppdaterade, och även vaccineras mot hepatit A och B och tyfus. Gula febern är inte en hälsorisk i Tonga men ett vaccinationsintyg krävs för de resenärer som reser till Tonga från länder där sjukdomen rapporterats.

Fall av denguefeber rapporterades i maj 2008. Det är en influensaliknande sjukdom som orsakar feber och blödningar och sprids av Aedesmyggor. Dessa myggor biter normalt under dagtid och föredrar tätorter. Fall av Ross River feber, en annan insektsburen sjukdom, har även rapporterats. Försiktighetsåtgärder för att undvika myggbett rekommenderas, såsom att bära täckande kläder och använda myggmedel.

Resenärer bör ta med sig en tillräcklig mängd av sina receptbelagda läkemedel för att täcka hela vistelsen. Vatten bör inte drickas om det inte kokats eller filtrerats. Det är även lämpligt att ta med sig anti-diarré läkemedel, antibiotika och vätskeersättning.

Vårdinrättningar är begränsade men av tillräckligt hög standard för att hantera mindre åkommor. Läkare och sjukhus kommer att förvänta sig kontant betalning, oavsett försäkring. Det är dock lämpligt att resenärer tecknar heltäckande rese- och sjukförsäkring och se till att den täcker medicinsk evakuering, skulle behov uppstå.

Pass

Pass krävs och måste vara giltiga i minst sex månader efter inresa i Tonga.

Visum

Medborgare från ett antal länder, inklusive Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA behöver inget visum för resor till Tonga så länge som resenären har en returbiljett och bevis på tillräckliga finansiella medel för att täcka hela vistelsen. Visum erhålls gratis på flygplatsen. Resenärer från andra länder måste ansöka om visum innan inresa. Gå till http://www.tongaholiday.com/index.php?page_id=389 för en lista över de länder som inte behöver ett visum.

Turistvisum: Krävs för vissa länder

Affärsvisum: Krävs

Studentvisum: Krävs

Ett vaccinationsintyg för gula febern krävs av de resenärer som reser från länder där sjukdomen rapporterats.

Tonga
  • Huvudstad: Nuku’alofa (23,200)
  • Tidszon: GMT/UTC + 13

Landets nödnummer

  • Polis: 922
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 933

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.