Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Tunisien

Reseförsäkring Tunisien

* Sjukvården är av godkänd standard, men man bör ha i åtanke att det ofta krävs att man kan betala kontant direkt för att få vård. På många sjukhus kan personalen dessutom inte engelska. 

*Sedan revolutionen 2011 har kriminaliteten och hoten om terrorism ökat.

* Även om brottsligheten generellt sett är låg bör man vara uppmärksam på att det finns en stöldrisk, speciellt på turistorter.

Köp försäkring här

Översikt

Tunisien bedöms vara ett land med en medium risk. Efter omvälvningarna vid 2011 års revolution och den resulterande politiska instabiliteten så har hot från terrorism, uppror, oroligheter, kidnappning och brottslighet ökat, även om de är lägre jämfört med Tunisiens grannländer.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det krävs vaccinationer mot hepatit A, tyfus, gula febern (krävs om du anländer från ett infekterat område), stelkramp-difteri, mässling/påssjuka/röda hund (MMR) och hepatit B för resor till Tunisien.

Det rekommenderas starkt att undvika kranvatten och istället köpa vatten på flaskor eller ha vattenreningsutrustning om pålitligt buteljerat vatten inte finns tillgängligt. Undvik isbitar, opastöriserade mejeriprodukter och rå och halvlagad mat. Resenärer kan överväga att bära med sig anti-diarré medicin och vätskeersättning.

Sjukvård av en rimlig standard finns i Tunisien som kan hantera allmänna sjukdomar och skador. Behöver du specialistvård kan du behöva evakueras till ett land i Västeuropa. Det finns ett antal privata kliniker som används av Tunisiens utlandsbefolkning och utländska resenärer.

Pass

Pass krävs för alla nationaliteter som reser in i Tunisien och de måste alltid bäras av alla utländska medborgare när de är i landet. Alla pass måste vara giltiga i minst sex månader efter beräknat utresedatum. 

Visum

Visum krävs inte för medborgare från Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien för besök under 3 månader. För amerikanska medborgare krävs inte visum för besök under 4 månader. För australiska medborgare krävs ett visum vid inresa men det kan anskaffas vid ankomsten. Alla andra bör kontakta sitt lokala tunisiska konsulat för att ansöka om visum.

Korttidsaffärsvisum är tillgängliga för besökare som vistas i landet i mindre än 3 månader.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Tunisien
  • Huvudstad: Tunis
  • Övriga större städer: Djerba, Sousse, Gafsa, Sfax
  • Religion: Islam
  • Tidszon: GMT + 1

Landets nödnummer

  • Polis: 197
  • Brandkår: 198
  • Ambulans: 190

Generell riskbedömning

Moderate

Landet är överlag säkert att resa till men överväg ytterligare rådgivning.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language