Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Turks- och Caicosöarna

Reseförsäkring Turks- och Caicosöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Turks- och Caicosöarna är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium i Västindien, cirka 1 000 km söder om Miami, Florida. Öarna har en area på 430 kvadratkilometer.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: polio, mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri.

Vaccinering mot hepatit A rekommenderas för alla resenärer, men hepatit B rekommenderas endast för de resenärer som kommer att komma i nära kontakt med lokalbefolkningen eller som planerar att vistas i området i mer än sex månader. Tyfus rekommenderas för de som tänker stanna en längre period utanför städer.

Resenärsdiarré är den vanligaste reserelaterade hälsorisken. Alla resenärer bör därför ta med sig antibiotika och anti-diarré läkemedel.

Det sker rapporter om dengue feber, även om det inte skett några fall nyligen. Vanliga försiktighetsåtgärder mot insektsbett bör vidtas.

Kranvatten bör inte drickas om det inte kokats, filtrerats eller kemiskt decinficerats. Du bör även undvika att äta frukt som inte kokats eller skalats. Mat och dryck från gautförsäljare bör undvikas.

Vårdinrättningarna är begränsade, speciellt på de mindre öarna. Det rekommenderas att resenärer tecknar heltäckande rese- och sjukförsäkring, men många läkare och sjukhus kommer att kräva kontant betalning, oavsett försäkring. Det bör noteras att det finns ett ömsesidigt hälsoavtal med Storbritannien där de under 16 och över 65 har rätt till medicinsk vård och tandvård gratis, medan andra har rätt till tandvård och ambulansresor på Grand Turk, och medicinsk behandling på de yttre öarna.

Om tillståndet är allvarligt är det lämpligt att evakuera till ett land med moderna vårdinrättningar såsom Nassau eller Miami.

Pass

Pass krävs för inresa i Turks- och Caicosöarna. Passet måste vara giltigt i minst sex månader från inresedatum. En giltig returbiljett kan också krävas.

Visum

Medborgare som inte behöver ett visum inkluderar:

Sverige, USA, Australien, Kanada och EU-länder.

Turks- och Caicosöarna
  • Huvudstad: Cockburn Town på ön Grand Turk. Staden har runt 3 700 invånare.
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT -5

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center New York

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language