Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Tyskland

Reseförsäkring Tyskland

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Tyskland är generellt sett ett säkert resmål. Säkerhetsrisken för utländska medborgare bedöms som låg och utgörs huvudsakligen av småbrottslighet, vilken främst är koncentrerad till de större städerna.

Tyskland har väl utvecklade rutiner för terrorismbekämpning och ett utvecklat underrättelsenätverk. Trots detta finns en reell risk för terrorism. Den organiserade brottsligheten är begränsad. Risken för att eventuella politiska oroligheter påverkar Tysklands nationella säkerhet är låg.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Alla resenärer bör besöka antingen sin personliga läkare eller en hälsoklinik 4-6 veckor innan avresa.

Du bör se till att de grundläggande vaccinationerna mot influensa, vattkoppor, polio, MMR (mässlingen/påssjuka/röda hund), difteri, kikhosta och stelkramp är uppdaterade.

Under februari och mars 2020 har ett utbrott av Covid-19 coronavirus spridit sig med ökande hastighet i Tyskland med förväntad fortsatt spridning under de kommande månaderna. Internationellt resande har påverkats och förväntas vara fortsatt utsatt. Hårdare hälsokontroller är att vänta och evenemang kan komma att ställas in på kort varsel.

Vårdinrättningar i Tyskland håller hög standard. Vissa läkare och sjukhus kan kräva kontantbetalning direkt av turister för tillgång till sjukvård. Ett europeiskt sjukförsäkringskort ger resenärer tillgång till den offentliga vården i Tyskland.

Pass

Pass är ett krav för alla icke-européer. Medborgare från Europeiska unionen, eller Schengenområdet, behöver endast sina nationella ID-handlingar. 

Visum

För medborgare i Europeiska unionen räcker det med pass, eller nationellt identitetskort. Individer från länder som är en del av Schengenavtalet behöver inget visum och är berättigade att stanna i landet upp till 90 dagar, detta inkluderar svenskar. För de flesta icke-europeiska besökare krävs att man kan uppvisa biljett som styrker att man antingen är på genomresa eller kommer återvända hem efter sitt besök i Tyskland. Detta är dock inget krav för personer från Australien, Kanada, Japan, USA och Nya Zeeland.

För mer information, besök TLCS på: http://www.tlcsvisas.com/tlcs/   

För information angående vilka nationaliteter som behöver ett Schengenvisum vid inresa till Tyskland, besök European Commission Visa Policy website.

Tyskland
  • Huvudstad: Berlin (3.416.300) (2007)
  • Övriga större städer: Hamburg (1.743.627), München (1.259.677) och Köln (983, 347)
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: Central European Time (GMT + 1)

Landets nödnummer

  • Polis: 110
  • Brandkår: 112
  • Ambulans: 112

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Tjeckien

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka

Du kanske också gillar:

Language