Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Uruguay

Reseförsäkring Uruguay

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Regeringen uppmuntrar aktiv politiskt och ekonomiskt samarbete i regionen och bortsett från vissa diplomatiska spänningar med Argentina och en mindre territoriell dispyt med Brasilien är risken för mellanstatliga konflikter mycket låg. Riskerna för terrorism och civila uppror eller krig är även mycket låga. Demonstrationer är vanliga men i allmänhet fredliga. Småbrottslighet är en ökande oro men risken för våldsbrott är låg.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en resehälsospecialist eller läkare för information om de vaccinationer som krävs runt 4-6 veckor innan avresa.
 
Följande vaccinationer rekommenderas: hepatit A och B, mässlig/påssjuka/röda hund (MMR), stelkramp och tyfus. Resenärer som anländer från länder där gula febern är endemisk måste även uppvisa ett vaccinationsintyg mot gula febern vid inresa.
 
Det är inte tillrådligt att dricka kranvatten utanför Montevideo, om det inte kokats eller filtrerats, då vatten ofta är förorenat. Det samma gäller is i drycker och frukt och grönsaker. Buteljerat vatten säljs över hela landet. Du kan även bära med dig vattenreningstabletter.

Pass

Pass krävs av alla resenärer och måste vara giltiga i minst sex månader från inresa.

Visum

Visum krävs inte för de flesta utländska medborgare som reser in i Uruguay för vistelser kortare än tre månader. Det är ändå klokt att bekräfta detta med närmaste konsulat. Estniska medborgare måste ha ett visum.

Resenärer som anländer från ett land där gula febern är endemisk måste även uppvisa ett vaccinationsintyg vid ankomst.

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Uruguay
  • Huvudstad: Montevideo (1,269,000 2008)
  • Övriga större städer: Punta Del Este (15,000), Salto (99,000), Ciudad de la Costa (83,000), Las Piedras (69,000) och Colonia del Sacramento (21,000)
  • Religion: Katolicism
  • Tidszon: GMT -3

Landets nödnummer

  • Polis: 911
  • Brandkår: 911
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Low

Landet är säkert att resa till. Generellt sett mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language