Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Venezuela

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Översikt

Den politiska, ekonomiska och säkerhetsmässiga situationen i Venezuela är instabil, oförutsägbar och kan förändras snabbt. De viktigaste säkerhetshoten kommer från civil oro, kidnappning och brottslighet. Strejker, upplopp och sociala protester som organiseras av oppositionsgrupper blir allt vanligare och utgör också ett hot.

Protester och demonstrationer ökar med minimal offentlighet och från april till augusti 2017 inträffade dagligen och blev ofta våldsamma. Säkerhetsstyrkor distribuerade vanligtvis en rad starka och ofta överdrivna åtgärder, inklusive tårgas, pepperspray, vattenkanon, gummikulor, fågelskott, bockskott och annan levande ammunition. Protester ledde ibland till plundring och vandalism. Några av dessa sammanstötningar resulterade i allvarliga personskador och dödsfall. Säkerhetsstyrkor har också arresterat individer under långa perioder med få eller inga bevis för brott. Ett riksomfattande nödsituation har varit i kraft sedan januari 2016.

Åtgärder från den nuvarande regeringen i Venezuela inkluderar kränkningar av mänskliga rättigheter, förföljelse av politiska motståndare, begränsning av pressfriheter, våldsamma svar på protester mot regeringen, godtyckliga arresteringar eller interneringar, uppskjutande av val och en utbredd regeringskorruption.

Den politiska och ekonomiska krisen har lett till landstäckande brist på mat, vatten, medicin, el och andra grundvaror. Oskärpa våldsbrott är endemiskt i hela landet och kan förekomma var som helst när som helst. Gatekriminalitet, som pickpocketing, är också extremt vanligt.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsoexpert eller allmänläkare för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas ungefär 4-8 veckor innan de avgår till Venezuela. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner före din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer mot hepatit B och rabies, enligt specifikationerna för deras resa.

Malariarisk finns i Venezuela, inklusive stadsområden. Hög risk finns i delstaterna Amazonas, Apure, Barinas, Bolívar, Delta Amacuro, Guárico, Monagas, Sucre, Táchira och Zulia. Risk finns också på Margarita Island. Användning av läkemedel mot malaria (Lariam, Malarone eller doxycyklin) rekommenderas för alla delar av landet. Denna profylax bör stödjas av användningen av insektsmedel, myggnät och långärmade kläder runt skymningstimmarna.

Dengueutbrott har rapporterats i Venezuela och risken är närvarande året runt, med toppöverföring från juni till december.

Det finns en risk för pågående överföring av Chikungunya och Zika-virus i Venezuela. Insektsskyddsåtgärder är väsentliga. Alla resenärer bör vidta noggranna åtgärder mot myggbett under dagtid. Gravida kvinnor och de som överväger att bli gravida bör undvika att resa till landet.

Ett vaccinationscertifikat mot gula febern krävs endast för resenärer som kommer från Brasilien, inklusive resenärer som passerar mer än 12 timmar genom en flygplats i Brasilien. Gula feber-vaccination rekommenderas för alla resenärer som är 9 månader och äldre som reser på höjder under 2300 meter, inklusive Angel Falls. Vaccination rekommenderas inte om man bara reser till Districto Federal och delstaterna Aragua, Carabobo, Miranda, Vargas och Yaracuy.

Schistosomiasisrisk finns längs området från Valencia i väster till La Victoria i östra och södra Belén. Lokal risk har också rapporterats i socknen Caraballeda, Cúa på Rio Tuy och Guatire. Undvik att simma i sötvatten, som sjöar, floder, dammar och våtmarker och äta råa livsmedel som inte har tvättats med renat vatten.

Leishmaniasis är endemisk i Venezuela.

Rabies finns hos hundar, fladdermöss och andra däggdjur i Venezuela. Vaccin rekommenderas för resenärer som är involverade i utomhusaktiviteter och andra aktiviteter i avlägsna områden, människor som kommer att arbeta med eller runt djur, människor som tar långa resor eller flyttar till avlägsna områden i landet.

Resenärer bör vara medvetna om de risker som är förknippade med resenärens sjukdomar som diarré. Resenärer måste vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när de dricker vatten eller äter mat inom landet och endast dricker vatten från förseglade flaskor som erhållits från en ansedd källa eller vatten som har filtrerats och kokats. Det är lämpligt att ta med diarréläkemedel och orala rehydratiseringssalter till förhindra uttorkning.

Tuberkulos är mycket endemiskt och ett stort folkhälsoproblem i Venezuela.

Under första terminen 2020 har ett utbrott av coronavirus (Covid-19) spridit sig från Kina till många länder, inklusive Venezuela. Omfattande begränsningar av sociala, kommersiella och andra aktiviteter har genomförts tillsammans med reserestriktioner. Fortsatt störning är troligt de närmaste månaderna eftersom utvecklingen av utbrottet är osäker.

Offentliga sjukhus är gratis, men på grund av den ekonomiska krisen är de ofta överbefolkade med lite utrustning och medicinstillförsel. Resenärer bör inte lita på behandling vid offentliga anläggningar och bör notera att många sjukvårdare förväntar sig betalning kontant och i förväg, oavsett reseförsäkring. Vissa privata faciliteter kan ta emot kreditkort.

De flesta medicinska anläggningar möter brist på utrustning, medicin och förnödenheter. Utanför större städer kan sjukhus förekomma under ohälsosamma förhållanden. Specialiserad vård kommer att vara särskilt svår att få tillgång till under dessa förhållanden. Det finns en allvarlig brist på medicinering i hela landet och patienter uppmanas ofta att ta med sin egen medicin för att genomgå förfaranden på medicinska anläggningar.

De flesta sjukdomar och skador kan behandlas i större stadskärnor, men resenärer kan ha svårt att hitta samma standard för hälsovård på landsbygden. Landsomfattande ambulanstjänster som Primera Respuesta och AeroAm kan hjälpa dig att komma tillbaka till Caracas eller andra större städer i händelse av en olycka. Var medveten om att responstiden vid olyckor kan vara långsam.

Om du har behov av fortsatt medicinsk behandling eller kontinuerlig användning av medicinering, var extremt försiktig för att bekräfta tillgången på sjukhus / kliniker och apotek på det avsedda målet. Resenärer bör också se till att ta med nödvändiga mediciner i tillräckligt med förråd för hela vistelsen, med en extra nödtillförsel vid försenad återkomst.

Pass

Ett giltigt pass i gott skick krävs, med åtminstone sex månaders giltighet kvar från ankomstdatumet till Venezuela, och med minst en tom passsida tillgänglig för visumstämpel (ändringssidor på passens baksida är inte lämpliga för Venezuela-visum).
Medlemmar i Mercosur Union kan resa med nationella identitetshandlingar (ID). Det är dock tillrådligt att kontrollera vilka nationella dokument som accepteras och vilken giltighet som krävs. Det måste finnas ett foto på dina dokument och det bör också vara ett aktuellt.
Varje dubbel nationell venezuelan måste använda sina venezuelanska identitetsdokument för att komma in och lämna landet. Myndigheterna kanske inte tillåter dig att lämna Venezuela på annat sätt.

Visum

Du måste få visum i förväg från din närmaste venezuelanska ambassad eller konsulat när visum inte är tillgängliga vid ankomst. De flesta nord- och sydamerikanska och europeiska länder, liksom Australien och Nya Zeeland, är visumundantagna för turismändamål. Det finns inga befintliga undantag för affärs- eller arbetsvisum.

Medborgare i länder som är undantagna från visum tillåts vistelser på upp till 90 dagar men det kan förlängas på närmaste immigrationsbyrå. Du kan behöva visa bevis på flygbiljetter framåt / tillbaka, bevis på boende och tillräckliga medel.

Om du är bosatt i Venezuela måste du planera att förnya ditt uppehållsvisum i god tid före utgången. Venezuelanska myndigheter ber utlänningar om bevis för deras identifiering och lagliga status i landet. Om du bor i Venezuela, se till att få legitim venezuelansk uppehållsdokumentation. Anställ inte mellanhänder för att köpa visum och bosättningstillstånd i Venezuelan. Du måste personligen underteckna bosattvisumet vid Servicio Administrativo de Identificación, Migración y Extranjería (SAIME) vid SAIME-huvudkontoret i Caracas.

Vid avresa till Venezuela, om de reser med flyg, kommer resenärer att bli skyldiga att betala en avgångsskatt och flygplatsavgift.

För ytterligare information besök CIBTvisas på https://cibtvisas.co.uk/visas .

Venezuela
 • Huvudstad: Caracas (pop. 3274000)
 • Religion: Kristendomen
 • Tidszon: UTC-04

Landets nödnummer

 • Polis: 171
 • Brandkår: 171
 • Ambulans: 171

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Makedonien
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Swaziland
 • Sverige
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Wallis och Futunaöarna
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i, med undantag för avrådan gällande Covid-19. Vänligen se listan UD avråder för mer information, samt mer information om Covid-19 och våra försäkringar här >

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka