Wallis- och Futunaöarna

Reseförsäkring Wallis- och Futunaöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Wallis och Futunaöarna är ett franskt utomeuropeiskt territorium som består av tre vulkaniska tropiska öar och ett fleral mindre holmar. Huvudstaden är Matāʻutu på Uvéa, den mest folktäta av Wallisöarna.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Wallis och Futuna är en väldigt avlägsen ö med begränsad infrastruktur. Du bör besöka din läkare eller resehälsospecialist 4-8 veckor innan avresa för råd om hälsorisker i territoriet.

Du bör vara vaccinerad mot stelkramp och tyfus. Vaccinationer mot hepatit  A och B, difteri och mässling bör även övervägas för resor till Wallis och Futuna.

Var försiktig med vad du äter och dricker, då resenärsdiarré är vanligt. Bästa sättet att undvika detta är att vara försiktig med mat och dryck. Drick inte kranvatten om det inte kokats, filtrerats eller kemiskt decinficerats. De flesta restauranger och hotell håller god hygien och är oftast säkra. Ät inte frukt eller grönsaker om de inte skalats eller tillagats. Undvik mat och dryck från gatuförsäljare.

Ta med dig receptbelagd medicin och preventativa läkemedel. Se till att din rese- och sjukförsäkring täcker medicinska kostnader utomlands. Om sjukdom sker kan dina kostnader för behandling och medicinsk evakuering kosta flera tusentals dollar.

Vårdinrättningar är begränsade i Wallis och Futuna. Svårare sjukdomar kräver evakuering till ett land med moderna vårdinrättningar. Observera att de flesta läkare kräver kontant betalning, oavsett försäkring.

Obs: Det Europeiska kortet för sjukförsäkring täcker inte ön.

Vårdinrättningar på Wallis och Futuna är begränsade. Det finns endast två sjukhus. Ett ligger på Wallis och det andra på Futuna. Båda sjukhusen förväntar sig kontant betalning, oavsett försäkring.

Pass

Pass krävs och måste vara giltiga I tre månader. Resenärer från Frankrike behöver endast ett giltigt id-kort.

Visum

Visum krävs inte för vistelser i upp till tre månader för resenärer från följande länder: Australien, Tyskland och Storbritannien.

Visum krävs inte för vistelser i upp till en månad för resenärer från följande länder: Kanada och Usa.

Alla visum kostar lika mycket oberoende av vistelsens längd. Kostnaden för visum är 35 euros. I de flesta fall betalar medborgare från EU-länder ingen avgift.

Wallis- och Futunaöarna

Landets nödnummer

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.