Äventyraren Patrik Enlund om sin kommande vandring i Himalaya

Patrik Enlund som vi sponsrar är nu tillbaka med ett nytt inlägg om sin kommande resa till Himalaya. Kontrasterna mellan att dyka i havet under en stekande sol och att klättra i berg i minusgrader kan tyckas stora, men för Patrik är drivkraften densamma – att leva livet fullt ut och känna att han lever. Här kan du läsa mer om Patriks tankar kring resan och hur hans förberedelser ser ut.

Från botten till toppen

Nu är dyksäsongen snart slut. Då förflyttar jag mig, bokstavligt talat, från botten till toppen. Eller topparna, närmare bestämt. Jag åker till världens högsta bergskedja – Himalaya. Flyget går till Nepal och huvudstaden Katmandu i slutet på april. 

Vandring till Mount Everest Basecamp

Vi ska vandra till Mount Everest Basecamp. Hela 5 364 meter över havet. Högt så in i bängen. Där uppe är luften tunn, dagar och nätter är iskalla och risken för att bli höjdsjuk överhängande. Jag vet, jag har varit på den höjden och vandrat tidigare när jag besteg Kilimanjaro i Tanzania, Afrika.

Living on the edge

Och det är väl just de där riskerna som gör att det lockar. Living on the edge liksom. Att få känna att jag verkligen lever. Det är något visst med det. Där någonstans mellan adrenalin och överlevnadsinstinkt känner jag mig hemma. Då njuter jag. Men bonusen är förstås också den otroligt magnifika och vackra utsikten. Och känslan av hur naturen är större än människan. Intill bergen är man ju bara en liten plutt.

Förberedelserna är många

Att vandra till Mount Everest Basecamp och tillbaka brukar ta mellan tio och fjorton dagar lite beroende på omständigheterna. Det är det första vi kommer göra i Nepal efter att ha inhandlat diverse olika kläder vi behöver från butikerna i Katmandu. Att byta dykning och strandliv mot bergsbestigning kräver ju givetvis en uppdatering av garderoben. Men det är inte bara en uppdatering av garderoben som behövs. Kondition och mental förberedelse är en stor del precis som praktiska detaljer som pass, visum och även försäkring. 

När man ger sig in i det riskfyllda gäller det att ha koll.

/Patrik

Patrik skriver om allt inför och under vandringen till Mount Everest Base Camp på: www.ettannatliv.se

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Namn
E-postadress
 

> Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev så godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka

Du kanske också gillar:

Language