Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Falklandsöarna

Reseförsäkring Falklandsöarna

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Falklandsöarna är beläget i ett av världens mest avlägsna hörn och har en begränsad säkerhetsrisk som kan påverka resenärer och utländska medborgare. Spänningar kvarstår mellan Argentina och Stortbrittanien angående territoriet, men risken för väpnad konflikt anses låg.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer uppmanas att besöka sin läkare eller en resehälsospecialt 4-6 veckor innan avresa.

Det är lämpligt för resenärer som flyger med RAF plan från Lonon att vaccinera sig mot gula febern om deras plan tvingas landa i annat land där sjukdomen är endemisk.

Följande vaccinationer rekommenderas för Falklandsöarna: Hepatit A, tyfus och rabies (om resenären kommer att komma i kontakt med djur).

Det finns inga specifika hälsoproblem för besökare till Falklandsöarna.

Det finns ett apotek på Falklandsöarna som är del av det enda sjukhuset. Det har inte alla mediciner, det är därför viktigt att resenärer tar med sig den mänged mediciner de kan komma att behöva under vistelsen.

För att ringa ambulans slår du 999.

Pass

Alla besökare måste färdas på ett pass som är giltigt under hela vistelsens längd. 

Visum

Resenärer från Sverige, USA, Australien, Kanada och andra EU-länder behöver inget visum, dock måste de skaffa ett tillstånd för att vistas i landet som besökare, arbetare eller ett uppehållstillstånd, vilket normalt gäller i fyra veckor. Ytterligare förlängningar av upp till 12 månader kan beviljas och du bör ansöka på immigrationskontoret vid ankomsten i Stanley. Du kommer behöva uppvisa bevis för tillräckliga medel och boendedetaljer för hela din vistelse.

Ett besökstillstånd utfärdas efter att korrekt blanket fyllts i. Detta kräver bevis på returbiljetter, tillräckliga finansiella medel för vistelsen och information om boende. Besökstillstånd kan erhållas från Falklandsöarnas regeringskansli i London, immigrationskontoret i Stanley, din närmaste brittiska ambassad eller vid ankomst.

Det är även viktigt att kontrollera visumkraven för Chile om du flyger via Santiago, då medborgare från en rad länder behöver ett transitvisum. Det är därför lämpligt att kontrollera detta med närmaste chilenska konsulat. Det finns inga ambassader eller konsulat på Falklandsöarna så resenärer bör se till att införskaffa de visum de kan komma att behöva innan de reser.

Resenärer från länder som inte nämnts ovan bör konsultera närmaste brittiska ambassad då visum inte kan erhållas vid ankomst i Falklandsöarna, så det är viktigt att erhålla ett visum som täcker hela vistelsens längd, och vidare resa. 

För ytterligare information besök TLCS på http://www.tlcsvisas.com/tlcs/

Falklandsöarna
  • Huvudstad: Stanley
  • Övriga större städer: -
  • Religion: anglikanska kyrkan
  • Tidszon: GMT -3

Landets nödnummer

  • Polis: 500999
  • Brandkår: 500999
  • Ambulans: 500999

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language