Reseförsäkring Israel

Reseförsäkring Israel

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Israels huvudstad Jerusalem är hem till många välbesökta platser. Bland dessa finns Klagomuren, stadens gamla delar samt Heliga gravens kyrka. För den som vill känna historiens vingslag så är detta ett utmärkt resmål att ta del av. För dig som längtar till storstadens puls, livliga nattklubbar och kulinariska upplevelser så är Tel Aviv ett bra alternativ. Naturligtvis kan du också här ta del av historia och klassisk arkitektur, men det är också platsen dit många kommer för att njuta av sol och bad och ta del av festligheter. Det är en öppen och modern stad som välkomnar alla, precis som de är.

Vill du ta del av natur så bör du ta dig till Masada. Här hittar du bland annat Döda havet och Masada National Park, som är med på UNESCO:s världsarvslista. Här får du en inblick i den romerska historian samtidigt som du kan ta del av en imponerande utsikt från de antika lämningarna.

Resande till Israel bör vara medvetna om att det kan förekomma ficktjuveri i städerna, och du bör därför ha koll på dina tillhörigheter. Håll dig uppdaterad om det allmänna säkerhetsläget i olika delar av landet genom att läsa på hos UD. Inför din resa till Israel är det bra om du ser över din reseförsäkring, så att den möter de behov du har under din vistelse. 

Landsinformationen nedan är maskinöversätt av vår partner.*

Översikt

Huvudstad: Jerusalem (begränsat erkännande) (970 000 invånare)
Övriga städer: Tel Aviv, Haifa, Rishon LeZion, Ashdod, Eilat
Folkmängd: 9043400
Religion: judendom och islam
Tidszon: UTC+02:00 (IST) (observerar sommartid från fredagen före förra söndagen i mars till förra söndagen i oktober)
Körsida: höger
Telefonnummer: +972
Elkontakt(ar): Europlug, BS 546 (Elkontakter av typ C, H och M)

Den 7 oktober 2023 skickade Hamas, Palestina Islamic Jihad och andra militanta fraktioner baserade i Gaza raketer in i Israels södra distrikt. Den israeliska regeringen förklarade formellt krig mot Hamas den 8 oktober 2023. Sammandrabbningar och raketattacker pågår fortfarande och påverkar Gaza, södra distriktet och Tel Aviv. Flera flygbolag har stoppat flyg till Tel Aviv Ben Gurion internationella flygplats på grund av säkerhetsproblem.

Sedan skapandet 1948 har Israel haft en turbulent historia präglad av krig, instabilitet och vacklande fredsprocesser med Palestina och den vidare arabvärlden. Israel fungerar som en sammanhängande och utvecklad territoriell enhet, med en stabil vald regering och brottsnivåer jämförbara med städer i Europa. Militanta grupper i Gazaremsan avfyrar periodvis missiler urskillningslöst mot södra Israel.

I Israel självt är allmänhetens missnöje, korruptionsskandaler, de stigande levnadskostnaderna och försämringen av offentliga tjänster ytterligare källor till politisk instabilitet. Tel Aviv drabbas sporadiskt av episoder av mass-, om än icke-våldsamma, anti-regeringsprotester. Protester hålls ofta i Jerusalem efter fredagsbönen, inklusive destinationer som är populära bland turister, som den gamla staden.

Pengar

Israels valuta är New Shekel (ILS). Den Nya Säkeln är uppdelad i 100 agorot. Anteckningar är i beteckningar av ILS 200, 100, 50 och 20. Mynt är i beteckningar av ILS 100, 50, 10, 5 och 1 och 50 och 10 agorot.

Utländsk valuta måste bytas ut hos auktoriserade banker, byta butiker och hotell. Växelkursen vid bytesbutiker, som finns i de flesta städer, motsvarar bankväxelkursen. Betalning i utländsk valuta kan undanta resenärer från moms på vissa tjänster och inköp.

Stora kreditkort är allmänt accepterade. Dessutom finns bankomater tillgängliga i de flesta städer.

Banktiderna går från 0830-1200 timmar från söndag till fredag, och från 1600-1800 timmar på söndag, tisdag och torsdag.

Kommunikationer

Den internationella landskoden för Israel är +972.

Ortskoder:

Jerusalem 2
Tel Aviv 3
Haifa 4
Nazareth 4
Eilat 8
Även Yehuda 9

Internetkaféer är allmänt tillgängliga i de flesta städer och grenar av McDonalds, Aroma Espresso Bar, Yellow Convenience Stores, och Arcaffe och har WiFi-åtkomst. Närma sig personalen för ett lösenord.

Elektricitet

Israels elström går på 220 V i 50 Hz-cykler. De elektriska uttagen som används är typ C, M och H. Typ H är en unik israelisk trekantig standard. Men de flesta moderna uttag av typ H kan också acceptera typ C europeiska tvåkantiga pluggar.

Fysisk

Israel är ett land i västra Asien som ligger på den östra kanten av Medelhavet. Den innehåller geografiskt olika funktioner. Det gränsar till Egypten i sydväst, Jordanien i öster, Syrien i nordost och Libanon i norr; Gazaremsan och Västbanken ligger också intill.

Pass

I allmänhet krävs ett pass som är giltigt i minst sex månader efter avresedatum. Vidare krävs bevis på tillräckliga medel och en vidare- eller returbiljett för inresa.

Observera att före detta medborgare i Israel, som nu innehar ett utländskt pass, måste visa skriftligt bevis på att de har gett upp israeliskt medborgarskap. Annars kan de bli skyldiga att förnya sitt ursprungliga israeliska pass eller få en ny.

Visum

I allmänhet krävs inget visum för turiständamål för vistelser upp till tre månader för medborgare i EU-länderna, USA, Australien, Kanada eller Storbritannien. Det amerikanska utrikesdepartementet informerar dock om att amerikanska medborgare kan vara föremål för särskilda restriktioner.

Därför rekommenderar vi att du kontrollerar med relevant ambassad eller konsulat i ditt hemland i förväg.

Visum kan krävas för andra typer av besök eller vistelse. Ytterligare information om inträdes- och registreringskrav, inklusive de för arbetstillstånd, kan erhållas från den israeliska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland. Kontakta dessutom den israeliska ambassaden i ditt hemland om du planerar att stanna längre än tre månader.

Resenärer som vill korsa Allenbybron mellan Jordanien och Västbanken, eller besöka Gaza, måste kontakta de relevanta israeliska myndigheterna i förväg för att få visum.

Svårigheter för särskilda nationaliteter

Om du håller två pass, varav ett av dem är ett israeliskt pass, måste du ange och avgå Israel, Västbanken och Gaza med ditt nuvarande israeliska pass.

Om du har ett palestinskt myndighetsidentitetsnummer krävs det av israeliska myndigheter att de kommer in på Västbanken genom gränsövergången Allenby. Israels myndigheter tillåter inte att du kommer in i Israel via Ben Gurion International Airport. Du kan dock få en transitering för att komma in på Ben Gurion International Airport.

Israels myndigheter kan betrakta medborgare av palestinsk ursprung som invånare i Gaza eller Västbanken. Det kan också hända att individer (t.ex. brittiska medborgare) som föddes eller bodde i Gaza eller på Västbanken eller har ett palestinsk ID-nummer. Israels myndigheter kräver att invånare i Gaza eller Västbanken lämnar in giltiga palestinska myndighetens resedokument när de kommer in eller lämnar Israel. Dessutom, om du har ett palestinsk namn eller födelseort men utan ett palestinsk identitetsnummer kan du också få problem. Därför rekommenderar vi att du i förväg kontrollerar med relevant ambassad eller konsulat i ditt hemland.

Vårdinrättningar

Vi rekommenderar starkt resenärer att konsultera med sitt sjukförsäkringsbolag innan de reser till Israel för att bekräfta om deras policy gäller utomlands och om det kommer att täcka akutkostnader som en medicinsk evakuering.

Även om det är lämpligt att förvärva en omfattande reseförsäkring innan du reser, är det osannolikt att den här försäkringen inte täcker de medicinska kostnaderna på de flesta anläggningar. Läkare och sjukhus kommer att förvänta sig kontant betalning, oavsett om du har en sjukförsäkring. Livshotande medicinska problem kan kräva luft evakuering.

Hälsoproblem

Resenärer rekommenderas att konsultera en resehälsospecialist eller allmänläkare (GP) för att få den senaste informationen om vilka vacciner som rekommenderas cirka 4-8 veckor före avresan till Israel. Se till att du är uppdaterad om rutinvacciner innan din resa. Följande vaccinationer rekommenderas: mässling-påssjuka-röda hund (MMR), stelkramp-difteri-kikhosta, polio och influensa. Resenärer kan också överväga vaccinationer för hepatit B och rabies, beroende på detaljerna för deras resa.

Kranvatten är säkert att dricka i Israel.

Landsinformationen på denna webbplats har översatts med hjälp av maskinöversättning av vår partner. Arbete har utförts för att tillhandahålla en så korrekt översättning som möjligt, dock ska du som läsare ha i åtanke och acceptera att ingen automatisk översättning är perfekt och bör inte heller läsas eller tolkas som så. Landsinformationen är inte avsedd att vara en källa till råd eller handling baserat på det material som presenteras. Ingen garanti antyds eller ges, inga anspråk eller rättsliga åtgärder accepteras.


Israel
Landets nödnummer
Polis:
100
Brandkår:
102
Ambulans:
101

Köp försäkring

Ändra din sökning Boka här
Datum då försäkringen ska gälla

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder vid avresa
Besöksperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betaldatum boende
Hyresperiod

Försäkringens startdatum kan inte vara tidigare än dagens datum

Pris för boende
1
Ålder på besökaren vid hemresedatum
Betalningsdatum
Utresedatum
1
Pris (belopp) per person
 • Afghanistan
 • Albanien
 • Algeriet
 • Amerikanska Jungfruöarna
 • Amerikanska Samoa
 • Andorra
 • Angola
 • Anguilla
 • Antarktis
 • Antigua och Barbuda
 • Argentina
 • Armenien
 • Aruba
 • Australien
 • Azerbajdzjan
 • Bahamas
 • Bahrain
 • Bangladesh
 • Barbados
 • Belarus
 • Belgien
 • Belize
 • Benin
 • Bermuda
 • Bhutan
 • Bolivia
 • Bonaire
 • Bosnien-Hercegovina
 • Botswana
 • Bouvetön
 • Brasilien
 • Brittiska Jungfruöarna
 • Brittiska territoriet i Indiska Oceanen
 • Brunei
 • Bulgarien
 • Burkina Faso
 • Burma (Myanmar)
 • Burundi
 • Caymanöarna
 • Centralafrikanska republiken
 • Chile
 • Colombia
 • Cooköarna
 • Costa Rica
 • Curaçao
 • Cypern
 • Danmark
 • Demokratiska republiken Kongo (DRK)
 • Djibouti
 • Dominica
 • Dominikanska Republiken
 • Ecuador
 • Egypten
 • Ekvatorialguinea
 • El Salvador
 • Elfenbenskusten
 • Eritrea
 • Estland
 • Etiopien
 • Falklandsöarna
 • Fiji
 • Filippinerna
 • Finland
 • Frankrike
 • Franska Guyana
 • Franska Polynesien
 • Franska territorierna i södra Indiska Oceanen
 • Färöarna
 • Förenade Arabemiraten
 • Förenta staternas mindre öar i Oceanien och Västin
 • Gabon
 • Gambia
 • Georgien
 • Ghana
 • Gibraltar
 • Grekland
 • Grenada
 • Grönland
 • Guadeloupe
 • Guam
 • Guatemala
 • Guinea
 • Guinea-Bissau
 • Guyana
 • Haiti
 • Heardön och McDonaldöarna
 • Holländska Antillerna (Curacao, St. Maarten)
 • Honduras
 • Hongkong
 • Indien
 • Indonesien
 • Irak
 • Iran
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Jamaica
 • Japan
 • Jordanien
 • Julön
 • Kambodja
 • Kamerun
 • Kanada
 • Kap Verde
 • Kazakstan
 • Kenya
 • Kina
 • Kirgizistan
 • Kiribati
 • Kokosöarna
 • Komorerna
 • Kosovo
 • Kroatien
 • Kuba
 • Kuwait
 • Laos
 • Lesotho
 • Lettland
 • Libanon
 • Liberia
 • Libyen
 • Lichtenstein
 • Litauen
 • Luxemburg
 • Macao
 • Madagaskar
 • Malawi
 • Malaysia
 • Maldiverna
 • Mali
 • Malta
 • Marocko
 • Marshallöarna
 • Martinique
 • Mauretanien
 • Mauritius
 • Mayotte
 • Mexiko
 • Mikronesiska federationen
 • Moçambique
 • Moldavien
 • Monaco
 • Mongoliet
 • Montenegro
 • Montserrat
 • Namibia
 • Nauru
 • Nederländerna
 • Nepal
 • Nicaragua
 • Niger
 • Nigeria
 • Niue
 • Nordkorea
 • Nordmakedonien
 • Nordmarianerna
 • Norfolkön
 • Norge
 • Nya Kaledonien (Chesterfieldöarna, Fortuna)
 • Nya Zeeland
 • Oman
 • Pakistan
 • Palau
 • Panama
 • Papua Nya Guinea
 • Paraguay
 • Peru
 • Pitcairn
 • Polen
 • Portugal
 • Puerto Rico
 • Qatar
 • Republiken Kongo
 • Réunion
 • Rumänien
 • Russia (East of Ural)
 • Rwanda
 • Ryssland
 • Saint Barthelemy
 • Salomonöarna
 • Samoa
 • San Marino
 • São Tomé och Príncipe
 • Sate of Palestine
 • Saudiarabien
 • Schweiz
 • Senegal
 • Serbien
 • Seychellerna
 • Sierra Leone
 • Singapore
 • Sint Maarten
 • Slovakien
 • Slovenien
 • Somalia
 • Spanien
 • Sri Lanka
 • St Helena
 • St Kitts och Nevis
 • St Lucia
 • St Pierre och Miquelon
 • St Vincent och Grenadinerna
 • Storbritannien
 • Sudan
 • Surinam
 • Svalbard och Jan Mayen
 • Sverige
 • Swaziland
 • Sydafrika
 • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
 • Sydkorea
 • Sydsudan
 • Syrien
 • Tadzjikistan
 • Taiwan
 • Tanzania
 • Tchad
 • Thailand
 • Tjeckien
 • Togo
 • Tokelauöarna
 • Tonga
 • Trinidad och Tobago
 • Tunisien
 • Turkiet
 • Turkmenistan
 • Turks- och Caicosöarna
 • Tuvalu
 • Tyskland
 • Uganda
 • Ukraina
 • Ungern
 • Uruguay
 • USA
 • Uzbekistan
 • Vanuatu
 • Vatikanen
 • Venezuela
 • Vietnam
 • Västra Sahara
 • Wallis och Futunaöarna
 • Yemen
 • Zambia
 • Zimbabwe
 • Åland Islands
 • Österrike
 • Östtimor
 • Asien
 • Afrika
 • Europa
 • Sydamerika
 • Nordamerika inkl. USA
 • Nordamerika exkl. USA
 • Oceanien
 • England
 • Skottland
 • Wales
Dölj val Dölj
 • {{originalfilename}} x

Närmaste servicekontor

Euro-Center Larnaca

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.