Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Niue

Reseförsäkring Niue

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Niue är en autonom ö i sydvästra Stilla havet, i fri associering med Nya Zeeland. Befolkningen är nästan uttömd då 95% av befolkningen emigrerat till Nya Zeeland. I 2013 bestod den totala befolkningen endast av 1 600 människor.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer bör konsultera en läkare eller resehälsospecialist minst 4-8 veckor innan avresa för den senaste informationen om de vacciner som krävs. Resenärer bör se till att följande vaccinationer är uppdaterade: mässling/påssjuka/röda hund, polio och stelkramp/difteri. Vaccinering mot hepatit A och B och tyfus rekommenderas också.

Resenärer som reser till Niue från ett land där gula febern rapporterats kommer att behöva ett vaccinationsintyg.

Cyklonen Heta förstörde Niues sjukhus i Alofi och ett sjukhus har nu öppnats nära flygplatsen. Detta är det enda sjukhuset i Niue. Vårdinrättningarna är begränsade och skulle akut sjukfall ske krävs evakuering. Det rekommenderas att resenärer tecknar heltäckande sjuk- och reseförsäkring innan resa.

De resenärer som kräver receptbelagd medicin bör ta med sig tillräckliga mängder för att täcka hela vistelsen. De bör även ta med ett brev från en läkare som beskriver sjukdomar och de läkemedel som krävs.

Pass

Pass krävs och måste vara giltigt i minst sex månader från beräknat avresedatum från Niue.

För närvarande måste alla resenärer söka ett 30-dagars visum vid ankomst i Niue.

Vissa resenärer kan komma att behöva uppvisa bevis på retur- eller vidare resa, tillräckliga finansiella medel för hela vistelsen och bevis på arrangerat boende i Niue.

Visum

Visum krävs inte för resenärer från Kanada, USA och EU-länder för vistelser på upp till 30 dagar, då ett visum för 30 dagar erhålls vid ankomst. Om resenärer vill stanna längre bör de kontakta Immigrationskontoret minst en vecka innan dessa 30 dagar är över. Immigrationskontoret ligger i Alofi (tel: 4349 eller 4333; fax: 4336). Resenärer bör under inga omständigheter vistas i landet längre än deras visum tillåter, då de rättsliga påföljderna kan vara stränga.

Du bör kontakta närmaste ambassad för information om specifika inresekrav.

Niue
  • Huvudstad: Alofi (1,000)

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 999

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language