Pitcairn

Reseförsäkring Pitcairn

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Pitcairnöarna är en brittisk kronkoloni i södra Stilla havet. Det består av fyra vulkaniska öar; Pitcairn, Henderson, Ducie och Oeno. Pitcairn är den enda bebodda ön och det är även här områdets huvudstad, Adamstown, ligger. Området har endast 50 invånare, som är ättlingar till tahitianer och Bounty myterister.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Som på andra öar i Stilla havet finns det inga större hälsorisker. Resenärer bör ändå se till att deras rutinvacciner, såsom mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri, tyfus och polio är uppdaterade.

Om du äter receptbelagd medicin bör du ta med dig tillräckligt för hela vistelsen. Du bör även undvika insektsbett genom att använda myggmedel och täcka bar hud om du vistas i de tropiska skogarna.

Vårdinrättningar är begränsade och kan inte hantera akutafall. Det finns en hälsoklinik men medicinsk evakuering kan krävas. Det tar minst 4 timmar att nå Nya Zealand eller Franska Polynesien via båt.

Pass

Ett giltigt pass krävs.

Visum

Pitcairnöarna är ett utomeuropeiskt britiskt territorium, det enda i Stilla havet.

Om du vill vistas på öarna i mindre än två veckor behöver du inget visum innan ankomst. Immigrationsmyndigheten utreder ansökningar för korttidsbesökare vid ankomst till Pitcairn.

Om du vill vistas på Pitcairn längre än två veckor måste du kontakta Pitcairnöarnas kontor i Auckland innan du reser. Utan en giltig ”licens för ankomst och boende” kommer tillgång till Pitcairn inte att ges. De som vill resa till landet och får licens måste uppvisa bevis på god hälsa, betala en avgift på $100, de måste ha minst NZ$300 för varje veckas vistelse och behöver även bevis på returresa.

Resenärer bör noggrant planera sin resa till Pitcairnöarna och bör även erhålla visum för transitländer.

Pitcairn
  • Huvudstad: Adamstown

Landets nödnummer

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Se alla våra försäkringar

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Sydney

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.