Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

Saint Helena

Reseförsäkring Saint Helena

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Sankta Helena (Saint Helena) är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium som ligger i södra Atlanten. Området består av öarna Sankta Helena, Ascension och Tristan da Cunha och har drygt 6000 invånare. Sankta Helena är ett avlägset område som inte uppvisar några särskilda säkerhetsrisker bortsett från dess avlägsna position, vilket kan förvärra konsekvenserna av eventuella incidenter.

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Resenärer rekommenderas att konsultera läkare innan resa till Sankta Helena och se till att rutinvaccinationer är uppdaterade. Resenärer rekommenderas också att vidta förnuftiga försiktighetsåtgärder för att undvika exponering av HIV/AIDS.

Sjukvården håller relativt god standard i Sankta Helena. Även om det finns en läkare på det lilla sjukhuset finns inga möjligheter att hantera allvarliga sjukdomar. Medicinsk behandling kräver betalning samt uppvisade av pass.

Resenärer avråds starkt från att resa till Sankta Helena i sjukdomstillstånd, eftersom evakuering från ön sannolikt är nödvändig vid behov av vård och en sådan evakuering till närmaste fastland tar minst tre dagar.

Pass

Pass med en giltighetstid på minst sex månader krävs för inresa i Sankta Helena.

Visum

Alla resenärer måste ha ett inresetillstånd för inresa i Sankta Helena. Tillståndet erhålls mot en avgift i samband med ankomsten till någon av tullhamnarna och är giltigt för vistelser på upp till 183 dagar. För att erhålla tillstånd måste resenärer även kunna uppvisa intyg på returbiljett, sjukförsäkring, lämpligt boende i Sankta Helena samt tillräckliga ekonomiska tillgångar för hela vistelsen. Resenärer som önskar stanna längre än 183 dagar måste ansöka om förlängning hos St Helena Immigration Control Board.

 

Saint Helena
  • Huvudstad: Jamestown
  • Övriga större städer: Georgetown, Longwood och Half Tree Hollow
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: GMT

Landets nödnummer

  • Polis: 999
  • Brandkår: 999
  • Ambulans: 911

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center Cape Town

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language