Söker du efter information om coronaviruset? Vänligen se vår sida om coronaviruset >

St. Pierre och Miquelon

Reseförsäkring St. Pierre och Miquelon

Som turist är det viktigt att komma ihåg att man har ett ansvar för sin egen resa och säkerhet. En av de viktigaste åtgärderna man kan ta på egen hand är att se till att man har en giltig reseförsäkring om man skulle bli sjuk eller skada sig.

Köp försäkring här

Översikt

Saint Pierre och Miquelon är en liten grupp franska öar vid Nordamerikas kust, 25 km söder om New Foundland. Öarna tillhör Frankrike men har visst självstyre. Det finns 8 öar, med St Pierre och Miquelon de största. Ögruppens totala yta är 242 kvadratkilometer. De två största öarna skiljs endast av ett smalt sund som är 6 km brett. Den totala befolkningen på öarna uppgår till strax under 6000. 

Hälsa, sjukdomar och vaccination

Det finns inga specifika hälsoproblem i Saint-Pierre och Miquelon. Du bör se till att dina rutinvaccineringar (influensa, vattkoppor), polio, mässling/påssjuka/röda hund och stelkramp/difteri är uppdaterade. Du kan även vilja överväga influensavaccin om du reser under influensasäsongen (november till april). 

Det finns några allmänläkare på öarna. De accepterar oftast rese- och sjukförsäkringr. För allvarliga medicinska problem evakueras de flesta till vårdinrättningar i Kanada, så du bör kontrollera att din försäkring täcker detta. 

Pass

Trots att ögruppen är en del av Frankrike och därmed EU måste resenärer från alla länder färdas på ett pass för att resa in i Saint Pierre och Miquelon, då det enda sättet att resa in i landet är via Kanada. Passet måste vara giltigt men det finns inga minimum krav på passets giltighetstid. 

Visum

Europeiska och kanadensiska resenärer behöver inget visum. Icke-europeiska resenärer uppmanas att kontrollera med närmaste franska ambassad eller konsulat för att fastställa huruvida de behöver visum. 

St. Pierre och Miquelon
  • Huvudstad: St. Pierre
  • Religion: Kristendom
  • Tidszon: UTC - 3

Landets nödnummer

  • Polis: 17
  • Brandkår: 18
  • Ambulans: 15

Generell riskbedömning

Negligible

Landet är säkert att resa till. Generellt sett ingen eller mycket liten risk.

Närmaste servicekontor

Euro-Center New York

Kan jag boka försäkring till landet?

Våra försäkringar gäller inte vid resa till område som Utrikesdepartementet i sina rekommendationer avråder från att besöka eller vistas i. Vänligen se listan UD avråder för mer information.

Du glömmer väl inte reseförsäkringen?

Sök pris och boka
Language