Fira nyår utomlands - fem tips på Europas festligaste städer

28 december

Har du tröttnat på att fira nyår i Sverige? Då borde du ta dig en titt på vår lista över Europas festligaste städer att fira nyår i.

Nyår i Köpenhamn

Danmarks huvudstad är ett favoritresmål för många skandinaver. Denna moderna, minimalistiska stad passar dig som vill fira nyår med stil tillsammans med andra världsmedborgare. Danskarna själva missar aldrig Drottningens nyårstal som sänds på TV klockan 18:00. Efter det bär det kanske av till Tivoli, som smäller de av sitt traditionsenliga nyårsfyrverkeri klockan 23.00. Många söker sig annars till Rådhusplatsen för att uppleva tolvslaget, alternativt till Dronning Louises Bro på Nørrebro. Vill du festa vidare i natten efter tolvslagen kan du lita på att Köpenhamns alla barer och pubar håller öppet in på småtimmarna!

>> Läs mer om Danmark och den generella riskbedömningen av landet här.

Nyår i Prag

Prag är huvudstad i Tjeckien, beläget i centrala Europa, strax öster om Tyskland och sydväst om Polen. Hit är det vanligtvis både enkelt och billigt att resa, med antingen tåg eller flyg, och prisvärt att leva. På nyårsafton finns många alternativ, både för dig som är kulturintresserad och/eller partysugen. Hoppa ombord på en festlig partybåt som tuffar fram på floden, besök den högtidliga nyårskonserten i Rudolfinum eller upplev tolvslaget på torget i Gamla stan. Nyårsfyrverkeriet beskådas allra bäst någonstans med utsikt över floden – nära Karlsbron, Pragborgen eller Petrinkullen.

Fira nyår i Paris

Pampiga Paris är som bekant inte bara Frankrikes huvudstad utan även kärlekens mecka. Fira in det nya året tillsammans med din älskling – varför inte på en glamorös galamiddag på Moulin Rouge, eller på trappen till den pampiga kyrkan Sacré-Coeur i Montmartre med storslagen utsikt över Paris?

Nyårsfirandet vid Eiffeltornet är inställt

Det traditionsenliga nyårsfirandet och fyrverkerierna vid Eiffeltornet i Paris är inställt för andra året i rad på grund av de senaste årens oroligheter gällande terroristattentat i Europa. Eiffeltornet har spärrats av med en skottsäker glasvägg och bevakas av beväpnad polis dygnet runt.

>> Vad är fördelarna med att skaffa en reseförsäkring vid resor till Frankrike? Läs mer här!

Du som ändå väljer att fira nyår i Paris behöver dock inte misströsta! Bege er istället till Triumfbågen runt klockan 21, för att beskåda en magisk ljusshow på torget vid Champs-Elyseés. 

Nyår i Krakow

Krakow är Polens näst största stad. Med sin rika historia och stora utbud av både kultur och shopping har den något för alla. På nyårsafton kan du bland annat välja att njuta av en ståtligt nyårsfirande på Niepolomiceslottet, besöka Wieliczkas saltgruva eller varför inte smita in på en pampig, katolsk midnattsmässa i en av stadens basilikor? Tolvslaget upplevs allra bäst tillsammans med de flesta andra av stadens partysugna invånare på Stora torget. Det pågår samtidigt mängder av olika gatukonserter på stadens alla gator och torg.

>> Ska du resa bort under fem dagar eller mindre? Läs om fördelarna med vår reseförsäkring Weekend här.

Nyår i London

Storbritanniens huvudstad London är, om det nu är möjligt, något alldeles extra på nyår! Du som inte lyckats få tag på en eftertraktad fyrverkeribiljett till firandet vid Big Ben kan hålla er i närheten av floden Themsen för att ändå få en glimt av de fantastiska fyrverkerierna. Vill du hellre njuta av fantastisk mat och en bedövande utsikt kan bege sig till Londons högsta skyskrapa ”The Shard”. Är du mer intresserad av Londons nattliv är det läge att börja köa tidigt till de mest populära nattklubbarna i citykärnan. Du blir inte besviken på Londons stor utbud!

>> Läs mer om säkerhetsläget i Storbritannien här.

Gott nytt år önskar vi på Europeiska ERV!


Kom ihåg reseförsäkringen!

Vi har reseförsäkringar för alla typer av resor - oavsett om du ska på charterresa, vill backpacka, plugga utomlands eller ska åka på tjänsteresa.

 

Se alla våra reseförsäkringar

Vill du har fler tips?

Om du vill ha fler tips på din resa rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår blogg.

 

Till bloggen

Du kanske också gillar:

Strand

5 oväntade lagar i Thailand som kan ge böter eller fängelse

Varje år besöker hundratusentals svenskar Thailand. De flesta lagarna som finns i Sverige finns även i Thailand, men givetvis finns det undantag som k...

Teaser

USA: ett dyrt land att bli sjuk i

Vare sig du planerar att studera i USA eller åka dit som turist så är det viktigt att se över hur du är försäkrad, framför allt eftersom sjukvården är...

Teaser

Tips till dig som reser med medicin

Narkotikasmuggling har länge varit ett internationellt problem med hårda straff som följd. På senare år har säkerhetsåtgärderna mot smugglingen blivit...